Antena 3 CNN Actualitate Cu robele în stradă – un plan ticălos

Cu robele în stradă – un plan ticălos

Cu robele în stradă – un plan ticălos
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Dec 2017   •   23:01

Oana Zamfir și Adrian Ursu au prezentat în emisiunea „Exces de putere” ce pregătesc judecătorii în aceste zile.

În timp ce unii magistrați încearcă să îmbunătățească legile justiției, alții vor să dea foc la țară. Instigări în clar în aceste zile, un sondaj făcut de forumul judecătorilor, care vor să iasă în stradă cu robele. Asta deși legea interzice asta. Nu poți purta roba decât în sala de judecată.

Judecătorul Dragoș Călin de la Curtea de Apel București, co-președinte la forumul judecătorilor, prezintă rezultatele acestui sondaj: sunt de acord să iasă în stradă în robe: 56%, sunt de acord să protestez prin suspendarea graduală a activității la instanță/parchet - 41%, sunt de acord să protesteze sub alte forme - 3%.

Intrată prin telefon, judecătoarea Andreea Ciucă, președintele Asociației magistraților, a explicat ce formă de protest a ales împreună cu instituția pe care o conduce.

„Nu eu am găsit să fac ceva mai constructiv, să fac sute de pagini referitor la modificările legilor justiției, arătând ceea ce este în interesul sistemului, ce poate fi îmbunătățit, ce poate fi eliminat, ce înseamnă activitatea noastră în sine și cum ar trebui ea gândită pentru următorii ani, Noi, colegii de la Asociația magistraților, asta am ales să facem, să ne spunem punctul de vedere, fără să fim yes man, fără să plecăm capul absolut deloc, dovadă fiind înregistrările ședințelor de la Comisia specială, o altă situație în care tehnica și înregistrările nu fac decât bine. Am considerat că a întoarce spatele sau a sta în spatele unui computer și a spune una sau alta,rele-bune, bune-rele, nu constituie o atitudine demnă de ideea de modificare a legiilor justiției”, a declarat judecătoarea Ciucă.

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere revolta legile justitiei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close