Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Badea, despre scandalul din coaliţie pentru reducerea cheltuielilor: "Eu sunt tu din viitor. Suntem abia la începutul unui dezastru financiar"

Mircea Badea, despre scandalul din coaliţie pentru reducerea cheltuielilor: "Eu sunt tu din viitor. Suntem abia la începutul unui dezastru financiar"

Mircea Badea a comentat scandalul din coaliţie privind măsurile de austeritate ce vor fi luate în perioada următoare de către Guvern pentru recucerea cheltuielilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2023   •   20:43

Reamintim că, premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor să vină cu propuneri pentru reducerea cheltuielilor cu 6%, în contextul încasărilor bugetare, dar care nu ar trebui să presupună nici scăderi de salarii, nici disponibilizări şi nici creşteri de taxe.

La rândul său şeful ANAF promite că instituția pe care o conduce va face tot posibilul pentru o mai bună colectare a taxelor.

Declarația zilei vine de la Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care spune că nu are de unde să taie bani, iar la rectificarea  bugetară va cere sume şi mai mari.

De cealaltă parte ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat că măsurile avute în vedere de coaliţie pentru a reduce cheltuielile nu sunt o rectificare bugetară, ci o ordonanță care să includă măsuri fiscal-bugetare cu scopul de a avea o economie la bugetul de stat de 20 miliarde lei.

Întrebat despre aceste declarații şi măsuri, Mircea Badea a spus: 

"Eu mă uit la voi și sunt absolut sedus de felul extrem de serios în care voi vă raportați la cetățenii ăștia care măcăne niște vorbe. Eu nu dau doi bani găuriți pe ce spune, nu știu de la Câciu, la Ciucă.

Nu mă interesează ce spune ministrul de Finanțe. Deci nu am niciun fel de așteptări de la acești cetățeni. Nici nu aștept niciun răspuns la acești cetățeni, pentru că nu au un răspuns. Răspunsurile le am eu. Deci voi doar trebuie să mă întrebați și vă spun eu sunt tu din viitor. Deci suntem de-abia la început.

Eu tot vă spun despre nenorocirea financiară care va să vie. Şi cum am avut dreptate despre inflație și o să vedeți că inflația nu numai că nu va da înapoi, cum zice BNR-ul, cum zice nu știu ce organism financiar pe care, de asemenea, nu dau doi bani găuriți, ci se va mări. Suntem de abia la început unui dezastru financiar. Deci orice ar spune ei acuma și orice refren nu valorează două cepe degerate", a spus Mircea Badea, în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close