Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Buncărele instalate la Plauru sunt operaţionale. Militarii au căptuşit structurile de beton cu saci încărcaţi cu nisip

Buncărele instalate la Plauru sunt operaţionale. Militarii au căptuşit structurile de beton cu saci încărcaţi cu nisip

Buncărele instalate ieri de MApN în localitatea Plauru au devenit astăzi operaţionale. Militarii au căptuşit structurile de beton cu saci încărcaţi cu nisip pentru a spori gradul de siguranţă oferit de această zonă de protecţie.

Buncărele instalate la Plauru sunt operaţionale. Militarii au căptuşit structurile de beton cu saci încărcaţi cu nisip
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   18:46

Începând de astăzi, locuitorii satului Plauru se pot adăposti în cazul unui atac cu drone în cele două buncăre instalate de MApN, zone de protecţie despre care militarii spun că sunt folosite inclusiv în teatrele de război.

Localnicii, însă, nu se simt mai în siguranţă de când au fost amplasate cele două adăposturi. Oamenii rămân în continuare reticenţi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Condiţiile de apărare sunt unele temporare, iar oamenii nu sunt obligaţi să le folosească.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre adăposturile antiaeriane din Deltă. Ce trebuie să facă românii de la graniță când cad drone: "Este un risc minim"

Adăposturile au dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior).

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite mai multe fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN.

Militarii Brigăzii 10 Geniu au finalizat astăzi adăposturile construite în zona Plauru, pe care le-au predat primăriei...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Joi, 14 septembrie 2023

×
Subiecte în articol: buncăre Plauru militari beton nisip
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close