Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Au fost cel puțin zece drone. Ucrainenii n-au doborât niciuna!" | Mărturia unui comandant român de navă care a fost asistat la bombardamentul din portul Reni

"Au fost cel puțin zece drone. Ucrainenii n-au doborât niciuna!" | Mărturia unui comandant român de navă care a fost asistat la bombardamentul din portul Reni

Antena 3 CNN a difuzat mărturia unui comandant român de navă, pe care bombardamentul rusesc din noaptea de marți spre miercuri l-a surprins în zona portului Reni.

"Au fost cel puțin zece drone. Ucrainenii n-au doborât niciuna!" | Mărturia unui comandant român de navă care a fost asistat la bombardamentul din portul Reni
Sursa foto: Georgian Florea / Facebook via Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2023   •   12:58

Alin Pițigoi spune că aștepta pe fluviu atunci când au început exploziile. 

Vasul său urma să aducă în portul Constanța cerealele încărcate din Ucraina.

Citește și: Luminiţa Odobescu, ministru de Externe: "Rusia continuă să pună în pericol navigaţia în Marea Neagră"

Alin Pițigoi, comandant de vas românesc: "În jurul orei două (dimineața) au început zgomotele de la aceste drone și (tot atunci) a început și scutul lor anti-rachetă să încerce să le doboare. Au dat în bazin, în silozuri. A fost o noapte foarte grea."

Reporter: "Cam câte drone?"

Alin Pițigoi: "Minim 10."

Reporter: "Și le-au doborât pe toate?"

Alin Pițigoi: "Niciuna. Toate au căzut pe silozuri și pe bazin."

Reporter: "Au fost victime, din ce știți?"

Alin Pițigoi: "Nu, nu au fost victime."

Comandantul de vas a precizat că se afla pe malul românesc la momentul bombardamentului rusesc.

El a declarat că a încărcat cereale în timpul zilei iar noaptea a ieșit cu vasul său și a ancorat pe malul românesc al fluviului.

Bărbatul a spus la Antena 3 CNN că nu crede că va mai face transporturi de cereale ucrainene pe Dunăre, însă nu poate vorbi în numele colegilor săi.

El a mai menționat că, după bombardamentul de azi-noapte, își va lua concediu câteva săptămâni.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close