Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Furie dezlănțuită la Paris: protestatarii au devastat restaurantul preferat al lui Macron, au luat cu asalt o multinațională și au dat foc pe unde au putut

Furie dezlănțuită la Paris: protestatarii au devastat restaurantul preferat al lui Macron, au luat cu asalt o multinațională și au dat foc pe unde au putut

Sute de mii de oameni și-au dezlănțuit furia în Franța în confruntări cu poliția și au incendiat baricade din tomberoane și mobilier stradal, în cea de-a 11 mobilizare națională împotriva reformei pensiilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   18:54

Violențele de joi au loc în timp ce președintele Emmanuel Macron, un susținător neînduplecat al majorării vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani, se află în China, pentru discuții cu omologul de la Beijing, Xi Jinping.

La Paris, sindicatele au anunțat aproximativ 400.000 de mii de oameni în stradă, mai puțin decât cei 450.000 raportați de sindicaliști la manifestația din 28 martie.

Tot atunci, poliția a anunțat o participare de cinci ori mai mică, în timp ce joi, la momentul publicării acestui material, autoritățile din capitala franceză încă nu anunțaseră propria lor estimare privind numărul protestatarilor.

Presa din Hexagon relatează că, dacă numărul de participanți pare să fi scăzut, violențele par să se fi multiplicat și diversificat.

Citește și: "Ne iau banii de pensii!" | Protestatari furioși înarmați cu rachete de semnalizare au luat cu asaltat sediul din Paris al BlackRock

Mai multe refugii pentru stațiile de autobuz au fost distruse în Piața Denfert-Rochereau din Paris.

Tot acolo, o sucursală a băncii Credit Agricole a fost vandalizată.

De asemenea, restaurantul La Rotonde, preferat de președintele Macron, conform presei franceze, a fost vizat de protestatari, prelata localului fiind incendiată.

Mai devreme în cursul zilei, sindicaliști și manifestanți neafiliați sindicatelor, dar solidari împotriva reformei pensiilor, au luat cu asalt imobilul în care se află birourile BlackRock, o companie multinațională cu sediul în SUA, care administrează active de mii de miliarde de dolari.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close