Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "O să murim astăzi? - asta mă întreabă fiul meu”. Drama lui Ibrahim, jurnalistul CNN care încearcă de zile întregi să plece cu familia lui din Fâşia Gaza

"O să murim astăzi? - asta mă întreabă fiul meu”. Drama lui Ibrahim, jurnalistul CNN care încearcă de zile întregi să plece cu familia lui din Fâşia Gaza

Un corespondent al CNN încearcă de zile întregi să plece cu familia lui din Fâşia Gaza. Ibrahim Dahman s-a mutat din nordul regiunii în sud, în speranţa că frontiera cu Egiptul se va deschide şi vor fi evacuaţi cu toţii. Acest lucru nu s-a întâmplat încă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   19:39

În ultimele zile au aflat că graniţa s-ar putea deschide, dar când au ajuns acolo au descoperit că oamenii nu au voie să treacă.

"O să murim astăzi? - asta mă întreabă fiul meu de când am fugit din orașul Gaza. Viața în Khan Younis este dificilă. Stăm cu cel puțin 150 de alte familii strămutate din nord, mâncând minimul necesar pentru a supraviețui. Ne petrecem timpul urmărind atacurile aeriene.

Și umplând rezervorul de apă. E ca și cum am bea apă de toaletă. Copiii noștri beau apă de toaletă.

Pentru că nu există electricitate, copiii mei nu pot vedea grozăviile online. Și își petrec timpul jucându-se cu alți copii.

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 18 | SUA, Israel, Qatar și Hamas, în negocieri pentru eliberarea mai multor ostatici

În weekend, ni s-a spus să mergem la punctul de trecere Rafah.

Ne-am încărcat mașina pentru a încerca să fugim din nou. Pe drum au fost multe distrugeri. La punctul de trecere, alte familii pline de speranță, încercau și ele să fugă. Dar această speranță a dispărut rapid. Ni s-a spus că acum este închis.

Eram la punctul de trecere Rafah, speram să intrăm pe partea egipteană, dar punctul de trecere era închis. S-a deschis doar pentru ajutor umanitar. Ne-am întors, evitând haosul.

Sperând că mâine va fi mai bine decât azi", a povestit jurnalistul CNN.

Peste 700 de palestinieni au fost uciși în loviturile aeriene israeliene din timpul nopții, a anunțat marți Ministerul Sănătății din Gaza, cel mai ridicat bilanț pe 24 de ore de când Israelul a început campania împotriva militanților Hamas după atacul din 7 octombrie.

×
Subiecte în articol: corespondent Fasia Gaza Ibrahim Dahman
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close