Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imaginile din satelit arată cum Fâșia Gaza a fost tăiată în două de trupele israeliene | Netanyahu dă de înțeles că IDF va rămâne în enclavă "o perioadă nedeterminată"

Imaginile din satelit arată cum Fâșia Gaza a fost tăiată în două de trupele israeliene | Netanyahu dă de înțeles că IDF va rămâne în enclavă "o perioadă nedeterminată"

La o lună de războiul declanșat de gruparea teroristă Hamas, imaginile din satelit arată progresele armatei israeliene în interiorul Fâşiei Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   18:55

Cel mai lung traseu parcurs de forțele IDF merge din nordul enclavei până în apropierea taberei de refugiaţi Al-Shati.

Aici, soldații statului evreu au făcut baricade din nisip, după ce au distrus câteva amplasamente Hamas.

Zona a fost marcată drept una de așteptare.

Într-o locație situată la o distanță de aproximativ cinci kilometri de centrul orașului Gaza au fost observate foarte multe tancuri şi blindate aparținând armatei israeliene.

Citește și: "Vom asigura securitatea în Gaza pe perioadă nedeterminată!" | Netanyahu confirmă presupunerile cele mai sumbre pentru palestinieni

Un alt punct foarte important este plasat aproape de țărmul Mării Mediterane. Importanța este dată de prezența tancurilor și blindatelor IDF.

Traseul a fost parcurs de armata israeliană în ultima săptămână, a fost securizat iar pe aici intră constant trupe în Fâșia Gaza.

Alte puncte strategice sunt în zona orașului Beit Hanoun. Avansul, aici, nu este chiar atât de mare: e vorba de aproximativ doi kilometri în interiorul Fâșiei Gaza.

Există indicii că și de aici se va înainta spre Gaza City.

Potrivit informațiilor comunicate de IDF, atacurile către centrul orașului Gaza se vor intensifica în perioada următoare.

Nici un armistițiu nu va fi posibil până la eliberarea tuturor ostaticilor Hamas, după cum a reconfirmat, recent, premierul Benjamin Netanyahu.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close