Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Anunţ crucial de la Pentagon despre atacul pregătit de Israel: "Nu vom ezita să ne protejăm personalul. Iranul exportă teroare și distrugere"

Anunţ crucial de la Pentagon despre atacul pregătit de Israel: "Nu vom ezita să ne protejăm personalul. Iranul exportă teroare și distrugere"

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, a explicat care este poziţia Pentagonului cu privire la atacul pregătit de Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   22:55

Generalul Pat Ryde, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a subliniat că nu se dorește un război la scară largă.

"Am arătat mai devreme că nu vrem ca în regiune situația să escaladeze. Nu vom ezita însă să apărăm Israelul și să ne protejăm personalul. Nu vrem să existe un război la scală regională mai mare şi niciun conflict cu Iran. Totuși nu vom ezita să facem acțiunile necesare ca să ne protejăm forțele armate.

"Iranul exportă teroare și distrugere"

Tindem să uităm adesea că Iran oferă arme, Rusiei, capacități, drone de atac pentru desfășurarea agresiunii sale ilegale pe teritoriul ucrainean. Statele Unite și alți parteneri internaționali lucrează împreună pentru promovarea securității și stabilității la scala regională și pentru a oferi asistență umanitară, iar Iranul exportă teroare și distrugere.

Concluzia este că nu vrem să se extindă, să existe un război regional. Lucrăm la acest lucru de când a început în luna octombrie conflictul din cauza Hamas.

În ceea ce privește un potențial răspuns al Israelului, aceasta ține de o decizie suverană pe care trebuie să o ia Israelul. Ei a fost atacați de Iran, într-un atac cu peste 300 de tipuri de arme. Deci ține de decizia lor. După cum am arătat clar, nu vrem ca lucrurile să escaladeze.

"Statele Unite vor sprijini apărarea Israelului"

Vă spun că dacă ar exista un nou atac al Iranului contra Israelului, Statele Unite vor sprijini apărarea Israelului, așa cum am și făcut-o. 

După cum s-a arătat clar, Statele Unite sprijină în mod foarte ferm apărarea israeliană. Israelul este într-o zonă cu vecini periculoși. E important să analizăm situațiile în mod echilibrat și în perspectiva deceniilor de colaborare. După cum am arătat, nu vrem ca situația regională să escaladeze.

Dar vreau să clarific că avioanele de luptă care au participat la operațiune erau de la bazele de la sol și nu de la cele de pe portavioane și dacă este vorba și de sprijin aerian pentru vase, monitorizarea amenințărilor", a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder. 

 

×
Subiecte în articol: Pentagon atac israel
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close