Antena 3 CNN Externe Admirate, dar neglijate ani la rând. Celebrele litere "Hollywood" vor fi renovate 100%

Admirate, dar neglijate ani la rând. Celebrele litere "Hollywood" vor fi renovate 100%

Admirate, dar neglijate ani la rând. Celebrele litere "Hollywood" vor fi renovate 100%
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de S.T.    |    29 Oct 2012   •   11:02

Faimoasele litere "Hollywood" vor fi supuse celei mai importante renovări din ultimii 35 de ani, înaintea împlinirii a 90 de ani, în 2013, relatează 20minutes.ch.

Operaţiunea, care a început în luna octombrie, urmează să dureze între opt şi zece săptămâni. Muncitorii lucrează pe schele gigantice pentru a se mişca de-a lungul literelor de 15 metri fiecare. Potrivit reprezentanţilor firmei care se ocupă de renovare, muncitorii curăţă metalul care le acoperă şi aplică circa 1.600 kg de vopsea.

La final, literele de pe Mount Lee, dealurile Hollywoodului, or fi din nou de un alb strălucitor, a informat compania Hollywood Sign Trust.

Literele au fost plasate iniţial în 1923 pentru a face reclamă unui program imobiliar numit 'Hollywoodland", însă ultimele patru litere au fost luate în anii 1940. Devenit una din atracţiile oraşului Los Angeles, simbolul a început să se degradeze, astfel că a fost restaurat prima oară în anii 1970, după o campanie în care nouă donatori "au adoptat" fiecare o literă cu aproximativ 28.000 de dolari.

Locul a fost ameninţat recent de investitori care deţin terenuri în jurul literelor gigant, care şi-au anunţat intenţia de le vinde unor dezvoltatori imobiliari. Însă patronul revistei "Playboy", Hugh Hefner, a pus la adăpost situl în anul 2010, alături de guvernatorul de atunci al Californiei, Arnold Schwarzenegger, şi alte celebrităţi de la Hollywood, printre care Steven Spielberg şi Tom Hanks.

Accesul publicului în acel loc este interzis, fiind instalat un sistem de alarmă sofisticat, cu senzori de mişcare, menit să-i descurajeze pe eventualii intruşi.

×
Subiecte în articol: renovare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close