Antena 3 CNN Externe ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ce spune presa internațională despre succesul lui Klaus Iohannis din rezultatele exit-poll

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ce spune presa internațională despre succesul lui Klaus Iohannis din rezultatele exit-poll

Presa internațională a scris despre succesul înregistrat de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, conform rezultatelor exit-poll.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ce spune presa internațională despre succesul lui Klaus Iohannis din rezultatele exit-poll
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
de Claudia Simion    |    10 Noi 2019   •   23:35

Euronews: "Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din România, ținut duminică. Exit-poll-urile l-au arătat câștigător detașat, iar liderul social democraților Viorica Dăncilă s-a clasat a doua”.

„Datele oferite de Biroul Electoral Central, care urmează să dezvăluie rezultatele parțiale începând de luni dimineață, au arătat o participare robustă de 48%, cu o prezență de 660.000 de votanți din diaspora, care nu a fost luată în considerare de exit-poll-uri. Iohannis, care s-a angajat să reînvie eforturile anti-corupție într-una dintre cele mai corupte națiuni ale Europei, se va confrunta cu Dăncilă în scurgerea cursei prezidențiale pe 24 noiembrie. Cifrele au arătat o creștere importantă a votului diasporei române, care a sărit de la 161.262 în 2014 la peste 660.000 în 2019. Alegătorii au votat peste hotare în 835 de secții de votare din întreaga lume”, scrie Euronews.

Și presa din Italia a scris despre subiectul alegerilor prezidențiale din România, indicându-l învingător pe Iohannis.

La Republlica: „Conform sondajelor publicate la închiderea urnelor, șeful statului, Klaus Iohannis, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu 39%, față de 22,5% cât a avut social-democrata Viorica Dăncilă, fostul premier". 

×
Subiecte în articol: presa internationala Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close