Antena 3 CNN Externe Alertă pe Stația Spațială Internațională după un incident la sistemul de răcire | Rusia salută reacția SUA

Alertă pe Stația Spațială Internațională după un incident la sistemul de răcire | Rusia salută reacția SUA

Directorul Roscosmos, Iuri Borisov, a salutat, marți, solidaritatea de care a dat dovadă partea americană în timpul unui incident care a dus la creșterea temperaturii la bordul unui vehicul conectat la Stația Spațială Internațională, ISS.

Alertă pe Stația Spațială Internațională după un incident la sistemul de răcire | Rusia salută reacția SUA
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2022   •   16:25

"Salutăm echipa americană. Ei s-au comportat foarte demn în această situație și ne-au întins o mână de ajutor. Însă eu sper că vom rezolva problema prin propriile mijloace", a declarat Borisov într-o discuție cu cei trei cosmonauți ruși prezenți la bordul ISS, Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin şi Anna Kikina.

"Sper că acest incident care s-a produs la sistemul de reglare a temperaturii în capsula Soyuz MS-22 nu a avut vreun efect asupra moralului și capacității voastre de a vă păstra sângele rece.

Ați dat un exemplu lumii întregi despre felul în care trebuie să lucrezi în condițiile cele mai îngrozitoare și mai dificile. Sper că mulți dintre politicieni vor învăța o lecție", a continuat directorul agenției spațiale ruse, conform unei transcrieri publicate de Roscosmos.

Capsula spațială rusă a pierdut lichid de răcire

Incidentul de pe Soyuz MS-22 s-a produs miercuri, pe când cosmonauții ruși Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin se pregăteau pentru o ieșire în spațiu.

Ieșirea în spațiu a fost în cele din urmă anulată.

Sursa creșterii de temperatură a fost identificată: fluidul descoperit în exteriorul capsulei s-a dovedit a fi lichidul de răcire al sistemului Soyuz.

Luni, Roscosmos a anunțat că temperatura s-a stabilizat în jurul valorii de 30 de grade Celsius în capsula rusească.

Potrivit aceleiași surse, motivul pentru care s-a produs scurgerea era în curs de identificare.

O comisie specială urmează să decidă dacă vehiculul spațial rus va mai putea fi utilizat pentru a aduce cosmonauți pe Terra.

ISS reprezintă unul dintre puținele domenii de cooperare rămase încă active între Statele Unite și Rusia după declanșarea invaziei în Ucraina, pe 24 februarie anul curent, și după sancțiunile adoptate ulterior de statele occidentale.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close