Antena 3 CNN Externe Cea mai mare artistă a Rusiei a fugit împreună cu soţul ei în Israel, la scurt timp după începerea războiului

Cea mai mare artistă a Rusiei a fugit împreună cu soţul ei în Israel, la scurt timp după începerea războiului

Artiştii fug pe capete din Rusia de când a început războiul. Iar plecarea celei mai mari cântăreţe din ţară este o adevărată lovitură pentru Vladimir Putin.

Cea mai mare artistă a Rusiei a fugit împreună cu soţul ei în Israel, la scurt timp după începerea războiului
de Alexandra Dima    |    25 Mar 2022   •   08:49

Cântăreaţa Alla Pugaciova, cea mai mare vedetă a muzicii din Rusia de peste 40 de ani, se află în Israel cu familia ei, au declarat două surse pentru publicaţia israeliană Haaretz.

La începutul lunii martie, presa rusă a relatat că artista, în vârstă de 72 de ani, şi soţul ei, actorul şi vedeta de televiziune Maxim Galkin (45 ani), au părăsit Rusia pentru Israel. Copiii lor, Liza şi Gary - gemenii în vârstă de 9 ani, născuţi de o mamă surogat - se află alături de ei, potrivit mass-media.

Pugaciova şi Galkin - a cărui mamă este evreică - refuză să fie intervievaţi şi nu este clar cât timp intenţionează să rămână în Israel. Cu toate acestea, Galkin, în vârstă de 45 de ani, are programate şase spectacole în Israel în luna iunie - din zona Haifa, la nord, până la Be'er Sheva, în sud.

Pugaciova şi Galkin nu dau interviuri şi fac foarte rar declaraţii politice. Singurul comentariu lipsit de ambiguitate al lui Galkin a fost făcut în prima zi a invaziei ruse în Ucraina, notează Haaretz.

"Am fost pe telefon cu rudele mele din Ucraina încă de dimineaţă devreme", a scris el pe Instagram pe 24 februarie. "Nu pot descrie ceea ce simt în acest moment. Cum este posibil aşa ceva! Nu există nicio justificare pentru război! Nu războiului!", a scris soţul Allei Pugaciova .

La două zile după această postare anti-război, care potrivit unei noi legi din Rusia ar putea fi considerată o infracţiune, Galkin a anunţat că a deschis un canal de Telegram pentru ca fanii săi să poată rămâne în contact cu el în cazul în care Instagram - între timp închis în Rusia - ar avea probleme.

Sute de milioane de fani ai artistei sunt bulversați, întrucât plecarea artistei este evident legată de războiul din Ucraina, temă față de care rușii de rând se feresc să discute. Tocmai din acest motiv, un mesaj clar al Pugaciovei de condamnare a invaziei în Ucrainei ar putea fi catastrofal pentru imaginea lui Vladimir Putin. Doar că acesta s-ar putea să nu aibe loc vreodată. 

Prima reacție a Allei a venit abia pe 10 martie, când a publicat pe contul de Instagram un video, pentru a-i răspunde unui preot care menționa denigrator plecarea sa din țară. 

„Te bucuri prematur, Andriușa. Vacanțele, concediile și tratamentul nu sunt considerate emigrare. Mă voi întoarce, o s-o rezolvăm, o să vin la biserica ta, mă voi ruga pentru tine, blasfematorule”, i-a răspuns cântăreața, lăsând să se înțeleagă că nu se află în exil, ci într-un moment de repaus, probabil justificat medical. 

×
Subiecte în articol: Israel Alla Pugaciova
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close