Antena 3 CNN Externe Ambasadorul român în Chile, implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui tânăr (VIDEO)

Ambasadorul român în Chile, implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui tânăr (VIDEO)

Ambasadorul român în Chile, implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui tânăr (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
12 Iul 2010   •   20:07

Valentin Florea, ambasadorul României în Chile, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Potrivit cotidianului chilian La Nacion, citat de Mediafax, diplomatul român a scăpat teafăr din accident.

Din primele informaţii reiese că maşina pe care o conducea ambasadorul s-a izbit frontal de un alt autoturism, după ce diplomatul ar fi făcut un viraj greşit. Incidentul s-a petrecut pe bulevardul Kennedy din zona Vitacura, Santiago de Chile.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat faptul că, în momentul producerii accidentului, ambasadorul român se afla la volanul autoturismului aparţinând misiunii diplomatice a României.

În urma accidentului, şoferului autoturismului cu care s-a ciocnit maşina ambasadorului a fost grav rănit.

"Am ieşit pe strada aceasta şi am fost lovit din stânga. Ştiu că m-am învârtit de două ori, probabil de mai mult de două ori. Nu ştiu cu ce viteză venea celălalt şofer. Sper că se simte bine. Uitaţi-vă la maşina mea. S-au declanşat toate airbag-urile.  (...) Nu sunt rănit, sunt bine, pentru că altfel, vă zic, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat", a declarat ambasadorul după accident.

Porivit presei chiliene, ambele autoturisme au fost distruse aproape în totalitate, cei doi şoferi fiind transportaţi la spital. Căpitanul de poliţie Fabian Rocha a precizat că sunt aşteptate rezultatele alcoolemiei.

Acesta nu este primul caz în care un diplomat român este implicat într-un accident rutier. La sfârşitul anului 2009 însărcinatul cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu a accidentat mortal o persoană care traversa regulamentar pe o trecere de pietoni şi a fugit de la locul accidentului.

Silviu Ionescu este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că în loc să oprească şi să cheme o ambulanţă pentru victimă, acesta şi-a continuat drumul şi la următoarea intersecţie a mai accidentat un tânăr. Mai mult chiar, ar fi încercat să-şi ascundă fapta şi şi-a înscenat furtul maşinii.

Silviu Ionescu a negat că s-ar fi aflat la volanul maşinii care a provocat accidentul din seara zilei de 15 decembrie.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: accident rutier ambasador Chile
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close