Antena 3 CNN Externe American în pragul disperării: Sute de şoferi îi confundă curtea cu o şosea din cauza GPS-ului (VIDEO)

American în pragul disperării: Sute de şoferi îi confundă curtea cu o şosea din cauza GPS-ului (VIDEO)

American în pragul disperării: Sute de şoferi îi confundă curtea cu o şosea din cauza GPS-ului (VIDEO)
Sursa foto: gps
09 Dec 2009   •   16:41

Un fermier din statul american Oregon a ajuns la disperare, deoarece se trezeşte mereu cu automobilişti necunoscuţi pe drumul din proprietatea sa. De vină este un sistem de navigaţie prin GPS a cărui hartă îi induce în eroare pe şoferi. Iar greşeala pare foarte greu de corectat.

Sistemele GPS pe care se bizuie tot mai mulţi şoferi nu sunt totuşi scutite de greşeli. Iar Brad Preston o simte pe pielea lui. Harta unui asemenea sistem confundă drumul de acces spre casa lui Brad cu şoseaua spre un orăşel vecin. Aşa că Brad are mereu musafiri nedoriţi.

Preston a pus tăbliţe care-i avertizează pe şoferi că intră pe o proprietate privată, dar oamenii nu le iau în seamă, deoarece au mai multă încredere în sistemul GPS. Reporterii au testat şi ei aparatul care i-a dus într-o fundătură, pe proprietatea fermierului.

Povestea nu-l amuză deloc pe Brad, mai ales că drumul nu mai rezistă unui asemenea trafic. Fermierul se teme că maşinile rătăcite ar putea lovi un animal sau chiar un copil.

El a sesizat firma producătoare, dar a primit un răspuns halucinant: i s-a recomandat să cumpere mai întâi un aparat, deoarece nu poate cere modificarea hărţii decât în calitate de client. Mai târziu, totuşi, firma a acceptat să corecteze harta, dar numai din ianuarie anul viitor.



Observator

×
Subiecte în articol: GPS curte SUA şoferi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close