Antena 3 CNN Externe Americanii vor primi teste rapide COVID-19 gratis. Biden a anunțat că a cumpărat 500 de milioane

Americanii vor primi teste rapide COVID-19 gratis. Biden a anunțat că a cumpărat 500 de milioane

Administrația președintelui american Joe Biden va pune la dispoziție gratuit 500 de milioane de teste rapide pentru COVID-19, pe fondul luptei pentru prevenirea răspândirii variantei Omicron.

Americanii vor primi teste rapide COVID-19 gratis. Biden a anunțat că a cumpărat 500 de milioane
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   19:02

Tulpina Omicron a coronavirusului a devenit dominantă în Statele Unite ale Americii, reprezentând aproape trei sferturi din toate cazurile noi.

În acest context, autoritățile se pregătesc pentru noi măsuri în lupta cu virusul. Deși 73% dintre americanii adulți sunt complet vaccinați împotriva Covid, administrația Biden se declară îngrijorată pentru cei care nu s-au vaccinat.

Astfel, au fost achiziționate 500 de milioane de teste rapide pentru COVID-19. Ele vor fi distribuite gratis în casele americanilor care le solicită, începând din ianuarie.

Numărul personalului medical repartizat în spitalele din întreaga țară va crește cu 1.000, de cinci ori mai mult decât în prezent.
De asemenea, se vor lansa noi centre federale de testare la nivel național. Primul va fi la New York City, unde numărul infectărilor cu Omicron a crescut considerabil.

Administrația Biden insistă că are ”instrumentele pentru a trece peste acest val. Nu este nevoie să ne blocăm școlile și nici economia”, a declarat un oficial, potrivit BBC.

„Dacă nu sunteți vaccinat, aveți un risc mare de a vă îmbolnăvi. Această variantă este foarte transmisibilă, iar cei nevaccinați au șanse de opt ori mai mari de a fi spitalizați și de 14 ori mai multe șanse de a muri din cauza Covid”, au transmis autoritățile.

Casa Albă a declarat că măsurile care urmează să fie anunțate de Biden vor ”atenua impactul pe care persoanele nevaccinate îl au asupra sistemului nostru de sănătate”.

×
Subiecte în articol: teste COVID gratuite Joe Biden omicron
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close