Antena 3 CNN Externe Anglia şi Australia, devastate de inundaţii, respectiv incendii (VIDEO)

Anglia şi Australia, devastate de inundaţii, respectiv incendii (VIDEO)

Anglia şi Australia, devastate de inundaţii, respectiv incendii (VIDEO)
23 Noi 2009   •   19:45


Nordul Angliei continuă să se confrunte cu probleme în urma inundaţiilor care au ucis cel puţin doi oameni zilele trecute. O persoană este în continuare dată dispărută. Zeci de durmuri şi şcoli au rămas închise, iar serviciile de salubrizare încearcă să cureţe acum resturile lăsate în urmă de iunundaţii. Pe de altă parte, în Australia, ploaia şi temperaturile în scădere au ajutat la scăderea în intenistate a incendiilor de vegetaţie.

Zeci de poduri, drumuri şi şcoli au rămas închise în nord-vestul Angliei din cauza inundaţiilor din ultimele zile. Serviciile de salubrizare încearcă acum să strângă gunoaiele şi resturile aduse de inundaţii.

Echipele de intervenţie continuă să caute o tânără dată dispărută. În comitatul Cumbria, cel mai afectat de inundaţii, peste 60 de persoane locuiesc în adăposturi temporare după ce inundaţiile le-au distrus locuinţele.

Autorităţile înearcă acum să controleze cele peste 1.800 de poduri din comitat, pentru a se asigura că ele nu au fost avariate de inundaţii.

Şase poduri s-au prăbuşit în Cumbria în timpul inundaţiilor. Un poliţist de 44 de ani, care oprea trecerea pe unul dintre ele a murit. Un alt sportiv care se deplasa cu o canoe a fost luate de ape în sud-vestul Angliei. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit la puţin timp mai târziu.

Premierul Gordon Brown a anunţat deblocarea sumei de un milion de lire pentru zonele afectate. Pagubele ar putea depăşi însă 100 de milioane de lire, potrivit Asociaţiei de Asiguratori britanici.

La mii de kilometri distanţă, în Australia, pompierii continuă să lupte cu peste 80 de incendii în jurul oraşului Sydney. Peste 12.000 de hectare de vegetaţie au fost distruse. Vremea pare să se înbunătăţească. Temperatura a scăzut simţitor, iar la Melbourne au căzut şi câţiva stropi de ploaie. Pompierii au rămas însă în alertă, deoarece incendiile mai pot arde mocnit câteva săptămâni.




Antena 3


×
Subiecte în articol: inundatie incendiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close