Antena 3 CNN Externe Armata Israelului efectuează cel mai amplu exercițiu militar din istoria țării în contextul tensiunilor crescânde din Cisiordania

Armata Israelului efectuează cel mai amplu exercițiu militar din istoria țării în contextul tensiunilor crescânde din Cisiordania

Pe măsură ce tensiunile cresc în Cisiordania și au loc atacuri mortale în Israel, armata statului evreu a lansat duminică cel mai mare exercițiu militar din istoria sa, care se va întinde toată luna mai.

Armata Israelului efectuează cel mai amplu exercițiu militar din istoria țării în contextul tensiunilor crescânde din Cisiordania
Sursa foto: Twitter/ The Jerusalem Post
de Cerasela Stafie    |    09 Mai 2022   •   17:28

Exercițiul de patru săptămâni va simula un război multi-front și multidimensional împotriva dușmanilor Israelului - în aer, pe mare, pe uscat și în sfera cibernetică.

Mii de soldați și rezerviști vor lua parte la exercițiul numit ”Carele de foc”, la care vor participa Forțele Aeriene și Marine, forțele regulate și de rezervă.

”Nu va exista o unitate care să nu ia parte la acest exercițiu”, a spus purtătorul de cuvânt al IDF (Israeli Defence Force - armata israeliană), generalul Ran Kohav.

Scopul exercițiului este de a îmbunătăți pregătirea întregii armate și de a examina capacitatea trupelor de a desfășura o campanie puternică și prelungită împotriva forțelor inamice. Exercițiul va examina, de asemenea, problemele legate de logistică și puterea de foc cu care s-ar putea confrunta trupele într-un război.

De asemenea, își propune să îmbunătățească cooperarea dintre armată și diferite ministere guvernamentale, organizații de securitate și abilitățile organismelor civile de a trece de la un scenariu de urgență de rutină la un scenariu de urgență complet, cu mai multe domenii care evoluează constant.

Potrivit IDF, exercițiul este unic și fără precedent și va permite armatei să mențină un nivel ridicat de pregătire într-o regiune în continuă schimbare. Acesta își propune să îmbunătățească capacitățile armatei într-un război intens, pe mai multe fronturi și prelungit la toate granițele sale.

Pe lângă exercițiul masiv, armata își va continua operațiunea de a contracara atacurile teroriste din țară.

”Împreună cu exercițiul, misiunea primordială a IDF este de a proteja securitatea cetățenilor statului Israel”, a spus armata israeliană într-un comunicat, scrie Jerusalem Post, adăugând că în timpul exercițiului, ”forțele IDF vor continua să desfășoare activități ofensive pentru a contracara terorismul și va lucra pentru a întări apărarea.”

În ultima vreme, statul s-a confruntat cu o serie de atacuri teroriste. Incidentele au avut loc în mai multe orașe și s-au soldat cu victime multiple.

×
Subiecte în articol: Israel armata exercitiu militar Cisiordania
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close