Antena 3 CNN Externe Atentat la metroul din New York. Mai mulți oameni au fost împușcați. Un suspect a reușit să fugă după atac

Atentat la metroul din New York. Mai mulți oameni au fost împușcați. Un suspect a reușit să fugă după atac

Mai multe persoane au fost rănite la metroul din New York, unde un atacator a deschis focul în mai multe locații, au anunțat autoritățile. Cel puțin opt oameni au fost împușcați. Atacul nu este investigat drept act terorist

Atentat la metroul din New York. Mai mulți oameni au fost împușcați. Un suspect a reușit să fugă după atac
Sursa foto: Twitter @fatihartun
de Adrian Iclozan    |    12 Apr 2022   •   16:39

Echipele de intervenție au răspuns, marți, la apelurile care indicau un incident la stația de metrou din zona Sunset Park, Brooklyn.

Surse polițienești citate de postul TV CBS2 afirmă că, după ce o garnitură de metrou a ajuns în stația de pe strada 24 iar ușile vagoanelor s-au deschis, o persoană încă neidentificată, care purta mască de gaze, a aruncat o grenadă fumigenă în tren și a deschis focul la întâmplare.

Trenul și-a continuat traseul până în stația următoare, unde oamenii au năvălit îngroziți pe peron, încercând să scape, potrivit imaginilor filmate la fața locului de martori și difuzate de televiziunile americane.

UPDATE 19:10 Conferință de presă a poliției și autorităților municipale din New York

  • Incidentul de la metroul din New York nu este investigat ca act terorist, a declarat șefa poliției din New York, Keechant Sewell
  • Nu există dispozitive explozive în metrou, în acest moment.
  • Agresorul este descris ca având 1,75 metri înălțime, corpolent, purta o vestă fosforescentă și mască de gaze. Este încă în libertate (la ora conferinței de presă,19:15 în România, n.r.)
  • Agresorul a scos un pistol pe care l-a îndreptat asupra persoanelor din metrou și de pe peron. Suspectul se afla în metrou și acolo a deschis focul. Când trenul s-a apropiat de stație și-a pus masca de gaze pe față, a deschis dispozitivul fumigen și a început să tragă.
  • Investigăm motivele, ancheta este în curs, informațiile de care dispunem sunt limitate.
  • 10 răniți au suferit plăgi împușcate, cinci sunt în stare critică, dar stabilă. Sunt 16 răniți în total.

UPDATE 19:00 Cei 16 răniți sunt în stare stabilă

În urma atacului de la metroul din New York, 8 persoane împușcate și alte 8 au ajuns la spital din cauza fumului inhalat, după ce atacatorul a aruncat o grenadă fumigenă, a relatat corespondentul Antena 3 la New York, Camelia Ureche.

Atacatoru a deschis focul în al treilea vagon al garniturii care se îndrepta către stația de pe strada 36, din Brooklyn.

Este vorba despre un bărbat de culoare, descris de martori ca având aproximativ 1,67 metri înălțime și circa 80 de kilograme.

Agresorul purta mască de gaze și o vestă portocalie și a reușit să fugă după ce trenul a oprit în stația de pe strada 36.

Autoritățile cred că acesta a acționat singur.

O conferință de presă a poliției din New York și a autorităților municipale era așteptată după ora 19, ora României.

UPDATE 17:40 Președintele Biden, informat în legătură cu atentatele de la metroul din New York

Președintele Biden a informat despre atacurile care au avut loc în mai multe stații ale metroului din New York, a anunțat pe Twitter secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Conform acesteia, oficialii Casei Albe sunt în legătură cu primarul New York-ului, Eric Adams, și cu comisarul de poliție Keechant Sewell.

UPDATE 17:30 Ce se știe în prezente despre atacurile de la metroul din New York și despre suspect

  • Atacul inițial a avut loc la stația de pe strada 24, iar trenul și-a continuat traseul până în stația de pe strada 36.
  • Atacatorul a aruncat o fumigenă într-un vagon de tren și a început să tragă apoi la întâmplare. Suspectul purta mască de gaze.
  • Polițiștii au identificat trei locații în care atacul a avut loc.
  • 16 persoane au fost rănite, conform unui bilanț preliminar indicat de presa de peste Ocean la ora 18, ora României.
  • Suspectul purta, pe lângă masca de gaze,şi o vestă portocalie, specifică muncitorilor în construcții. Ar fi vorba de o persoană de culoare, scundă, de aproximativ 1,65 metri înălțime.
  • Atacatorul este în continuare în libertate. El ar fi fugit pe sinele de metrou.
  • Procurorul general al SUA este informat în permanentă despre evoluția situației.

Anchetatorii ar avea în prezent un suspect, a relatat corespondentul Antena 3 la New York, Camelia Ureche.

În prezent, nu există dispozitive explozive active în stația de metrou din Brooklyn, unde mai multe persoane au fost împușcate marți dimineață, a anunțat poliția din New York

Anterior, departamentul de pompieri din metropola americană a indicat că în zonă au fost găsite mai multe dispozitive nedetonate.

UPDATE 17:05: Circulația metroului din New York a fost întreruptă pe mai multe linii

Mai multe linii de metrou au fost suspendate în Brooklyn, în urma investigației, a anunțat autoritatea metropolitană de transport, MTA.

 "Are loc o întrerupere majoră a serviciilor în timp ce NYPD (poliția din New York, n.r.) răspunde la un incident pe strada 36 ", a precizat MTA pe Twitter.

Departamentul de Pompieri din New York a anunțat, la rândul său, că mai multe persoane au fost găsite împușcate în stația de metrou din Sunset Park, la ora locală 8:30 a zilei de marți (15:30 în România).

Cinci persoane ar fi fost împușcate și nu se cunoaște în prezent care este starea lor.

UPDATE 17:00: Imagini live de la fața locului

Presa americană a relatat inițiat că un al doilea atac ar fi survenit într-o altă stație.

Pe rețelele sociale au început să circule clipuri filmate la fața locului, care înfățișează oameni ce îngrijesc pasagerii însângerați, întinși pe peron.

Atenție, urmează imagini cu impact emoțional!

Informații neconfirmate oficial indică prezența unor dispozitive explozive în Sunset Park.

CNN, care citează Departamentul de Pompieri din New York, anunță că treisprezece persoane au fost transportate la spitale din zonă.

Informații anterioare indicau cinci sau șase persoane împușcate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Subiecte în articol: New York metrou atac
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close