x close

Atac rasist? O avocată din Franţa i-a smuls unei islamice vălul de pe faţă

19 Iul 2010   •   13:04
Atac rasist? O avocată din Franţa i-a smuls unei islamice vălul de pe faţă Foto: operationitch.files.wordpress.com

Scandal în Franţa, din cauza deja controversatului văl islamic, după ce o avocată în vârstă de 60 de ani i-a smuls burka de pe faţă unei musulmane într-un magazin din apropiere de Nantes. Islamica o acuză pe franceză că i-a adresat cuvinte injurioase şi rasiste, înainte de a-i smulge vălul care îi acoperea întreaga faţă, scrie The Telegraph.

Cearta pare să fi început după ce avocata ar fi făcut mai multe comentarii despre vălul pe care îl purta islamica. Femeia a comparat-o pe musulmană cu Belfegor, un spirit despre care se spune că bântuie muzeul Luvru şi care se acoperă cu o mască. Islamica, în vârstă de 26 de ani a ripostat şi cele două femei s-au luat la harţă. În altercaţie au intervenit şi fiica avocatei şi bărbatul musulmanei care a încercat să le despartă pe cele trei femei.

Poliţia, ajunsă la faţa locului le-a arestat pe cele trei. Islamica a depus o plângere împotriva avocatei franceze în care o acuză de atac rasist şi religios, în timp ce avocata o acuză pe aceasta de vătămare corporală.

Legea care interzice purtarea vălului islamic în spaţiile publice din Franţa a trecut deja de camera inferioară a parlamentului, urmând să fie votată în toamnă de Senat. Dacă o va adopta, Franţa ar deveni a doua ţară europeană, după Belgia, care interzice purtarea vălului în public.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

val islamic Franta avocata scandal
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati