Antena 3 CNN Externe Austria cere test PCR negativ pentru nevaccinați

Austria cere test PCR negativ pentru nevaccinați

Începând de luni, persoanele nevaccinate care călătoresc în Austria trebuie să aibă un test PCR negativ. Testele antigen şi de anticorpi nu vor mai fi acceptate.

Austria cere test PCR negativ pentru nevaccinați
Sursa foto: Pexels/SHVETS production
de Alexandra Ionescu    |    18 Noi 2021   •   16:25

Excepţii vor exista pentru navetişti, care au motive de muncă, şcoală sau familiale, pentru care se aplică în continuare regula 3G (certificat de vaccinare/certificat de vindecare/teste PCR sau antigen negative). Cu toate acestea, valabilitatea testelor PCR pentru navetişti este redusă de la 7 zile la 72 de ore, iar pentru testele antigenice de la 48 la 24 de ore, scrie Agenţia ANSA, potrivit Mediafax.

Numărul de infecții cu coronavirusul a atins un nivel record în Austria, autoritățile din această țară raportând miercuri 14.416 de noi cazuri. Este pentru prima dată când numărul de contagieri zilnice a depășit 14.000 de persoane în Austria.

În perioada de vârf a valului pandemic anterior din urmă cu aproximativ un an recordul de infecții a fost de 9.586 de cazuri zilnice, țara intrând atunci în carantină totală.

De această dată autoritățile austriece au impus carantinarea pentru toți cetățenii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, măsura intrând în vigoare de luni.

În jur de 65% din populația Austriei este vaccinată cu schema completă a unui vaccin anti-COVID-19, lucru pe care, cancelarul austriac l-a numit ”rușinos” şi i-a îndemnat pe compatrioţii lui să meargă imediat să se vaccineze.

Însă mulţi austrieci sunt sceptici în privinţa vaccinării, o opinie încurajată de formaţiunea de extrema-dreaptă Partidul Libertăţii, a treia forţă politică din Parlamentul de la Viena.

×
Subiecte în articol: Austria COVID-19 test PCR nevaccinaţi
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close