Antena 3 CNN Externe Autobiografia lui Adolf Hitler, "Mein Kampf?, interzisă în Rusia

Autobiografia lui Adolf Hitler, "Mein Kampf?, interzisă în Rusia

Autobiografia lui Adolf Hitler, "Mein Kampf?, interzisă în Rusia
Sursa foto: mein kampf
26 Mar 2010   •   16:21

Autorităţile ruse au adăugat autobiografia lui Adolf Hitler, "Mein Kampf" ("Lupta mea"), pe lista cărţilor interzise din cauza conţinutului cu caracter extremist, potrivit AFP. Lucrarea era "până acum accesibilă liber pe unele site-uri Internet şi vândută semilegal în puncte de comercializare a cărţilor", se arată într-un comunicat al Ministerului Public din Rusia.

Potrivit actualei legislaţii din Rusia, cărţile scrise de lideri ai fostului partid nazist german sunt considerate publicaţii cu caracter extremist, dar "Mein Kampf" nu era menţionată explicit ca lucrare interzisă.

"Această carte, care expune ideile naţional-socialismului, justifică discriminarea şi exterminarea persoanelor care nu sunt de rasă ariană", a subliniat Parchetul General rus.

Interzicerea lucrării în Rusia a fost luată în urma deciziei tribunalului din Ufa (regiunea Urali), care a catalogat cartea drept extremistă. Ministerul rus al Justiţiei dispune deja de o listă a publicaţiilor cu caracter extremist a căror vânzare sau distribuire este pasibilă de amendă.

Dictatorul nazist Adolf Hitler a scris "Mein Kampf" înainte de ajungerea la putere în 1933, în timp ce se afla la închisoare pentru tentativă de lovitură de stat. În această carte a elaborat tezele fundamentale ale ideologiei naziste.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Rusia Adolf Hitler carti internet
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close