Antena 3 CNN Externe Autorul atacului cu arcul din Norvegia a fost internat la psihiatrie

Autorul atacului cu arcul din Norvegia a fost internat la psihiatrie

Autorul atacului cu arcul din Norvegia, Espen Andersen Braathen, a fost internat la psihiatrie.

Autorul atacului cu arcul din Norvegia a fost internat la psihiatrie
Sursa foto: Twitter/trhaber_com
de Alexandra Ionescu    |    15 Oct 2021   •   20:03

„El a fost preluat de serviciile de sănătate joi seara, în urma unei evaluări a stării sale de sănătate”, a declarat Ann Iren Svane Mathiassen, procurorul însărcinat cu dosarul.

Procurorii au indoieli cu privire la sănătatea mintală a danezului Braathen, lucru care blochează pentru moment ancheta, până când judecătorii vor putea afla cu exactitate dacă atacatorul poate fi tras la răspundere pentru faptele sale.

Espen Andersen Braathen a început joi să facă obiectul unei evaluări psihiatrice, ale cărei concluzii ar urma să fie trase după mai multe luni.

O judecătoare urmează să se pronunţe vineri, fără prezenţa fizică a suspectului, asupra plasării lui Espen Andersen Braathen în detenţie provizorie. Autorităţile au cerut o detenţie de patru săptămâni, dintre care primele două în izolare.

Dacă judecătorul va accepta cererea procurorilor, acesta nu va fi închis, ci mai degrabă ţinut sub supravegherea medicilor, având în permanenţă la intrarea în rezervă oameni ai legii care să îl păzească.

Chiar dacă atacurile poarta marca unui „act terorist” potrivit autorităţilor norvegiene, ele nu exclud posibilitatea unor probleme psihice.

”Nu există nicio îndoială că atacul ar fi unul terorist, dar este important ca ancheta să continue şi să stabilim motivul care l-a făcut pe bărbat să acţioneze în acest fel", a declarat şeful serviciului de informaţii din Norvegia, Hans Sverre Sjovold.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close