Antena 3 Externe Avertisment! Marea Britanie riscă să se destrame din cauza ieşirii din Uniunea Europeană

Avertisment! Marea Britanie riscă să se destrame din cauza ieşirii din Uniunea Europeană

de S.T.    |    20 Noi 2018   •   19:49
Avertisment! Marea Britanie riscă să se destrame din cauza ieşirii din Uniunea Europeană

Marea Britanie riscă să se destrame din cauza ieşirii din Uniunea Europeană, avertizează ministrul spaniol de Externe, Josep Borrell.

Josep Borrell afirmă că fostul premier David Cameron „s-a jucat” cu viitorul Marii Britanii când a convocat din raţiuni electorale referendumul pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei spaniole a reiterat insistenţa Spaniei ca negocierile privind statutul Gibraltarului, provincie britanică vecină cu Spania, să fie organizate de Bruxelles separat de cele cu Marea Britanie.

„Sunt foarte îngrijorat de unitatea Marii Britanii, mai mult decât de unitatea regatului Spania. Cred că Marea Britanie se va destrăma înaintea Spaniei”, a spus Josep Borrell, într-un interviu acordat site-ului de ştiri Politico.eu, referindu-se la revendicările separatiste din regiunea spaniolă Catalonia, dar şi la cele din provinciile britanice Scoţia şi Irlanda de Nord.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close