Antena 3 CNN Externe O bătrână ”moartă” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul unde locuia

O bătrână ”moartă” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul unde locuia

O femeie în vârstă de 85 de ani din Spania s-a întors la centrul de îngrijire a bătrânilor unde locuia la nouă zile după ce familia fusese anunțată că aceasta fusese îngropată.

O bătrână ”moartă” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul unde locuia
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    25 Ian 2021   •   13:30

Din cauza unei încurcături de nume, familiei Rogeliei Blanco a fost anunțată că femeia a murit pe data de 13 ianuarie, din cauza coronavirusului și că înmormântarea urma să aibă loc a doua zi. Din păcate, din cauza protocolului impus de pandemie, aceștia nu aveau voie să participe la funeralii. 

Însă câteva zile mai târziu, când femeia s-a întors sănătoasă la căminul de bătrâni din nordul Spaniei unde locuia și soțul ei, Ramón Blanco, acesta a fost copleșit. 

”Nu îmi venea să cred. Eu plângeam moartea soției mele...!” a spus acesta, explicând că femeia moartă de COVID-19 era, de fapt, colega de salon a soției lui. 

Fundația San Rosendo, care administrează căminul de bătrâni, s-a scuzat spunând că Blanco, alături de alți bătrâni confirmați pozitiv cu SARS CoV-2, au fost mutați la o altă casă de îngrijire pe data de 29 decembrie, pentru tratament specializat. 

„Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeași cameră”, au spus reprezentanții fundației, potrivit La Voz de Galicia. Au fost transferați la reședința Os Gozos din Pereiro de Aguiar, la 223 km (139 mile) de Xove.

O eroare de identificare în timpul procesului de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar a dus ca decesul uneia dintre acestea să fie certificat pe 13 ianuarie, deși identitatea a fost atribuită în mod greșit", au spus reprezentanții centrului.

„Acesta este un eveniment unic, între cele peste 100 de transferuri care au fost făcute din decembrie anul trecut către Os Gozos”, au mai declarat aceștia, exprimându-și regretul pentru ”incidentul nefericit”, scrie reuters.com.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close