Antena 3 CNN Externe Consilierul lui Benjamin Netanyahu arată de ce Israelul nu vrea o încetare "prematură" a focului

Consilierul lui Benjamin Netanyahu arată de ce Israelul nu vrea o încetare "prematură" a focului

Fostul ambasador israelian în Marea Britanie, Mark Regev, în prezent consilier al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat la BBC că statul evreu nu dorește o încetare a conflictului din Gaza "într-o manieră care, peste o lună, să aducă lucrurile așa cum erau la început".

Consilierul lui Benjamin Netanyahu arată de ce Israelul nu vrea o încetare "prematură" a focului
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Mai 2021   •   18:02

Diplomat Israelian: O încetare a focului ar fi o victorie pentru Hamas

"Cum rezolvă asta ceva dacă luna viitoare Hamas lansează rachete spre Israel și suntem nevoiți să răspundem? Avem nevoie de o soluție reală, vrem să ieșim din situația asta cu o perioadă continuă de liniște.

Dacă Hamas obține o încetare a focului pentru a-și reface, regrupa și odihni mașinăria de război, atunci nu s-a schimbat nimic.

O încetare prematură a ostilităților, care îi oferă grupării Hamas o victorie, nu va fi de folos nimănui. Dacă Hamas-ul iese întărit din această situație, este rău pentru Israel, rău pentru palestinieni și rău pentru pace", a spus Regev (foto).

Declarația diplomatului israelian explică anunțul făcut duminică de premierul Benjamin Netanyahu, care a spus că operațiunea militară israeliană asupra Fâșiei Gaza "va dura ceva timp" și că Israel va acționa "atât timp cât va fi necesar pentru a restabili calmul și liniștea" pentru cetățenii săi.

Biden aprobă muniție de precizie pentru Israel de trei sferturi de miliard de dolari

Într-o altă evoluție legată de Israel și forțele sale militare, președintele american Joe Biden a aprobat vânzări de armament cu ghidaj de mare precizie în valoare de 735 de milioane de dolari către statul evreu, după cum relatează Washington Post.

Potrivit publicației, Congresul american a fost anunțat în legătură cu această vânzare în data de 5 mai, cu aproape o săptămână înainte de izbucnirea conflictului Hamas - Israel.

Un membru al Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților a spus, conform sursei citate că "aprobarea acestei vânzări de arme inteligente fără a pune presiune pe Israel în vederea încetării focului va deschide calea unui carnagiu viitor".

Foto: Mark Regev, consilierul premierului israelian Benjamin Netanyahu (stânga); zonă din Gaza City bombardată de Israel, 16 mai 2021

×
Subiecte în articol: Hamas Israel Mark Regev
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close