Antena 3 CNN Externe Bilanţ tragic! Cele mai multe dintre victimele bombardamentelor israeliene din Fâșia Gaza sunt femei și copii

Bilanţ tragic! Cele mai multe dintre victimele bombardamentelor israeliene din Fâșia Gaza sunt femei și copii

Bilanţ tragic! Cele mai multe dintre victimele bombardamentelor israeliene din Fâșia Gaza sunt femei și copii
14 Iul 2014   •   12:43

Femeile și copiii reprezintă 30% dintre cei 172 de palestinieni care și-au pierdut viața în cele șapte zile de bombardamente aeriene israeliene în Fâșia Gaza, relatează AGEREPRES.
Conform bilanțului furnizat de Ashraf al-Qedra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, printre morți s-ar afla 29 de femei, dintre care șapte nu au împlinit încă 18 ani.

De asemenea, în urma bombardamentelor aeriene israeliene și-au pierdut viața 24 de bărbați sub 18 ani, din care în jur de jumătate sunt copii de zece ani sau sub această vârstă, iar victima cu vârsta cea mai fragedă are 18 luni.

DPA mai notează că doi dintre bărbații uciși în atacurile aeriene aveau 75 și respectiv 80 de ani, precizând însă că este dificil de verificat din surse independente câți dintre cei 119 bărbați uciși în total erau civili.

Bilanțul morților l-a depășit pe acela al ofensivei israeliene din noiembrie 2012, când conform grupului pentru drepturile omului B'Stelem au fost uciși 167 de palestinieni, notează DPA.



×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Israel
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close