Antena 3 CNN Externe Bilanţul provizoriu al incendiului din Bangladesh: Peste 100 de morţi şi zeci de răniţi (VIDEO)

Bilanţul provizoriu al incendiului din Bangladesh: Peste 100 de morţi şi zeci de răniţi (VIDEO)

Bilanţul provizoriu al incendiului din Bangladesh: Peste 100 de morţi şi zeci de răniţi (VIDEO)
04 Iun 2010   •   10:58


Bilanţul provizoriu al incendiului devastator care a izbucnit joi seară în centrul istoric al capitalei Bangladeshului indică un număr de peste 100 de morţi şi zeci de răniţi. Incendiul a pornit de la un transformator electric care a explodat.

Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins cel puţin 20 de clădiri de apartamente în centrul vechi al oraşului Dhaka. Pompierii sosiţi la faţa locului să stingă incendiul violent au intervenit greu din cauza spaţiului îngust şi a clădirilor prea apropiate.

"Cel puţin 108 persoane au murit, dintre care două au decedat după ce au fost transferate la spital. Bilanţul ar putea să crească, deoarece sunt răniţi în stare critică", a precizat un oficial al districtului, Muhibul Haque, citat de AFP.

În spitale, medicii sunt copleşiti de valul de răniţi. O mare parte dintre aceştia se află în stare gravă.

"Majoritatea victimelor au murit din cauza inhalrii de fum. Când a izbucnit incendiul au încercat să iasă afară şi au inhalat o cantitate periculoasă de fum. Mai sunt şi alţi pacienţi care au fost răniţi pe când încercau să iasă din clădirile în flăcări", a spus unul dintre medici.

Tragedia s-a produs după ce un transformator electric a explodat iar flăcările au cuprins clădirile din apropiere. Aceasta este a doua tragedie de proporţii care loveşte Dhaka, capitala Bangladeshului, în ultimele 24 de ore. Ieri, cel puţin 20 de oameni au murit şi alţi 50 au fost răniţi după ce o clădire cu 5 etaje s-a prăbuşit.




Antena3.ro





×
Subiecte în articol: Bangladesh incendiu bilant
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close