Antena 3 CNN Externe Bilanțul victimelor alunecării de teren din Columbia se apropie de 300 de morți

Bilanțul victimelor alunecării de teren din Columbia se apropie de 300 de morți

Bilanțul victimelor alunecării de teren din Columbia se apropie de 300 de morți
Sursa foto: Foto: Freeimages
05 Apr 2017   •   08:06

Bilanţul victimelor în alunecarea de pământ care a devastat sâmbătă oraşul columbian Mocoa (sudul ţării) a crescut la 290 de morţi, a informat Institutul National de Medicină Legală citat de EFE. 

"Deocamdată s-au realizat proceduri de necropsie asupra a 290 de corpuri, dintre care 186 au fost identificate complet iar 161 au fost deja predate", a informat institutul într-un comunicat. 

Dezastrul s-a produs în timpul nopţii de sâmbătă, în urma ploilor din munţii Anzi, inclusiv în Peru şi Ecuador, care au generat viituri pe trei râuri în amonte de Mocoa, capitala departamentului columbian Putumayo. Apele râurilor Sangoyaco şi Mulatos care străbat oraşul s-au revărsat şi au măturat mai multe cartiere din Mocoa. 

La rândul său, Crucea Roşie columbiană a informat despre un bilanţ de 332 de răniţi dintre care 78 au fost transferaţi la centre medicale din oraşele Neiva, Popayán şi Bogotá, iar 36 sunt îngrijiţi la spitalele locale. 

Alte 199 de persoane au fost externate de la spitalul din Mocoa, în timp ce un număr de 19 persoane au rămas în continuare sub îngrijire medicală.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Columbia bilant alunecari de teren
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close