Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandal în Israel: Restricţii pentru credincioşii care iau Lumina Sfântă de la Ierusalim

Scandal în Israel: Restricţii pentru credincioşii care iau Lumina Sfântă de la Ierusalim

Scandal uriaș la vârful bisericii după ce Israelul a impus restricții drastice pentru sărbătorile de Paște la Ierusalim.

de Ştefan Petrică    |    12 Apr 2023   •   16:35

Doar 1800 de persoane, inclusiv preoți pot participa la Ceremonia Focului Sfânt de sâmbătă, în Biserica Sfântului Mormânt, a anunțat poliția israeliană.

Biserica ortodoxă greacă a criticat măsura și i-a îndemnat pe creștini să participe, în ciuda restricțiilor impuse.

În trecut, aproximativ 10.000 de credincioși, cu lumânări în mână umpleau biserica, iar mulți alții se înghesuiau pe aleile din jurul orașului vechi.

"În acest an, după multe încercări făcute cu bunăvoință, nu reușim să ne coordonăm cu autoritățile israeliene, deoarece acestea impun restricții nerezonabile în ceea ce privește accesul la Sfântul Mormânt, mai mult decât anul trecut.

Citește șiIsrael, țara cu cele mai multe locuri sfinte

Poliția plasează în mod nedrept și nepotrivit povara asupra bisericilor de a emite invitații, în timp ce leagă mâinile bisericilor cu restricții nerezonabile care vor împiedica credincioșii să participe.

Așa cum Patriarhia a afirmat clar în declarația noastră de acum două zile, vom ține ceremonia așa cum se obișnuiește de două milenii și îi invităm pe toți cei care doresc să se închine alături de noi.

Cu acest lucru clarificat, lăsăm autoritățile să acționeze așa cum vor.

Bisericile se vor închina liber și o vor face în pace", a declarat Elder Dragoman, preot arhimandrit.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close