Antena 3 Externe "Bulgaria a devenit un front de luptă". Un partid naţionalist vrea retragerea Bulgariei din NATO

"Bulgaria a devenit un front de luptă". Un partid naţionalist vrea retragerea Bulgariei din NATO

12 Feb 2015   •   21:32
 "Bulgaria a devenit un front de luptă". Un partid naţionalist vrea retragerea Bulgariei din NATO
Sursa foto: Foto: cepa.org

Partidul naţionalist bulgar Ataka a început să strângă semnături pentru organizarea unui referendum privind retragerea Bulgariei din Alianţa Nord-Atlantică. Anunţul a fost făcut de liderul formaţiunii, Volen Siderov, în cursul unei vizite în fosta regiune ucraienană Crimeea, acum parte a Rusiei.

Potrivit lui Siderov, pentru convocarea referendumului, sunt necesare semnături din partea a 60 de membri ai Parlamentului bulgar sau 300.000 de semnături ale cetăţenilor de rând.

Siderov vrea retragerea Bulgariei din NATO în contextul deciziei Alianţei de a înfiinţa centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în Bulgaria, România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, din cauza crizei ucrainene.

Prezenţa militarilor NATO în Bulgaria este inacceptabilă, susţine Siderov. "Bulgaria a devenit un front de luptă. Patru baze militare americane operează pe teritoriul Bulgariei începând din 2006, fără a plăti nici măcar chirie, iar acum vor construi şi un centru de comandă", a spus Siderov, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Pe fondul crizei din Ucraina, NATO va construi filiale regionale ale cartierului general în România şi Polonia, precum şi centre de comandă ale Forţei de reacţie rapidă în Bulgaria, România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia.

 ×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close