Antena 3 CNN Externe California. Sute de case ameninţate de incendiile de vegetaţie din Orange County

California. Sute de case ameninţate de incendiile de vegetaţie din Orange County

California. Sute de case ameninţate de incendiile de vegetaţie din Orange County
Sursa foto: incendiu
25 Noi 2009   •   17:15

Incendii puternice în California. Sute de case sunt ameninţate de flăcările din Orange County. Pompierii abia fac faţă situaţiei din cauza vântului extrem de puternic.

Sute de case din California sunt ameninţate de incendii. Autorităţile au închis o autostradă pentru a putea permite echipelor de salvare să ajungă mai repede la flăcări. Cele mai afectate sunt dealurile Anaheim, aflate în Orange County, una dintre cele mai populate zone din statul California.

Oficialii americani au trimis în zonă 30 de maşini de pompieri şi aproape 100 de oameni. Toţi încearcă să stingă flăcările dar efortul le este îngreunat de vântul ce bate cu până la 80 de kilometri la oră.

Pompierii spun că în acest moment autostrada închisă funcţionează ca o zonă tampon, care împiedică extinderea incendiului. Cu toate acestea, vântul puternic ar putea înrăutăţi lucrurile.

Pe partea de vest a drumului se află sute de case iar oamenii au fost sfătuiţi să fie pregătiţi să plece rapid în cazul în care flăcările trec de partea cealaltă a autostrăzii.

În ciuda situaţiei destul de grave, meteorologii au şi veşti bune. Ei spun că va ploua în perioada următoare însă avertizează că incendiile vor fi greu de stăpânit pentru că viteza vântului se va menţine.

Antena 3

×
Subiecte în articol: incendiu vegetatie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close