Antena 3 CNN Externe Cazul accidentului din Singapore: Soţia victimei cere despăgubiri

Cazul accidentului din Singapore: Soţia victimei cere despăgubiri

Cazul accidentului din Singapore: Soţia victimei cere despăgubiri
Sursa foto: Singapore
29 Ian 2010   •   20:18

Soţia bărbatului ucis într-un accident de maşina ambasadei României vrea despăgubiri de guvernul de la Bucureşti, în valoare de 100.000 de dolari. Aceasta are motive tot mai solide, pentru că dovezile adunate de poliţişti din Singapore ar arata că Silviu Ionescu era la volanul maşinii în momentul producerii accidentului.

Între Bucureşti şi Singapore a început un adevărat război al declaraţiilor. Relaxat, Silviu Ionescu spune în continuare că maşina ambasadei a fost furată. ?Oricine poate să acuze, eu înţeleg supărarea şi a singaporezilor şi a persoanei în cauză, însa eu, cum a declarat la început, sunt nevinovat?, a declarat el.

Soţia bărbatului care a murit are altă părere. Ea spune că se bazează pe dovezile găsite până acum. În plus, aceasta nici nu vrea să poarte un dialog cu diplomatul român. ?Nu vreau să discut cu el, dacă el vrea să vorbeasca cu mine, să-l contacteze pe avocatul meu. Cred că ar fi mai bine?, spune ea.

Între timp, România este prinsă la mijloc, iar soţia victimei accidentului rutier cere despăgubiri în valoare de 100.000 de dolari.

Din punct de vedere tehnic, ancheta din Singapore vorbeşte nu de unul, ci de două accidente.

Poliţiştii din Singapore spun că maşina condusă de Silviu Ionescu a lovit două persoane pe o trecere de pietoni. Diplomatul român nu a oprit, ci dimpotrivă, a accelerat şi, la următoarea trecere, la aproape 150 de metri distanţă a mai lovit două persoane.

Până în prezent, Ionescu nu a fost audiat de procurorii români. Aceştia suţin că nu au primit toate informaţiile din Singapore, iar legea spune că vinovăţia diplomatului se stabileşte în statul de domiciliu, prevedere care l-a salvat până la urmă pe puşcaşul marin care a lovit taxiul în care se afla Teo Peter.

Observator

×
Subiecte în articol: accident rutier silviu ionescu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close