Antena 3 CNN Externe Cazul lui Boc nu e unic. Vezi miniştri din alte ţări care au abuzat de funcţiile lor

Cazul lui Boc nu e unic. Vezi miniştri din alte ţări care au abuzat de funcţiile lor

Cazul lui Boc nu e unic. Vezi miniştri din alte ţări care au abuzat de funcţiile lor
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2011   •   16:54

Cazul premierului Emil Boc, care s-a plimbat cu elicopterul SRI alături de o fiică şi un nepot, nu este singular. Se întâmplă şi la case mai mari. Numeroşi politicieni din alte ţări au fost acuzaţi că au abuzat de funcţiile lor. Unii şi-au recunoscut vina şi au demisionat, în timp ce alţii au scăpat basma curată.

Un ministru adjunct al cabinetului premierului japonez Taro Aso a demisionat în mai 2009, după ce presa a dezvăluit faptul că a călătorit, utilizând abonamentul gratuit de tren oferit de guvernul nipon, pentru a-şi vizita amanta.

O situaţie asemenătoare s-a petrecut în Australia. Ministrul de finanţe, Troy Buswell, a demisionat imediat ce s-a aflat că s-a dus la amantă folosind maşina de serviciu.

Şi David Campbel, ministru al transporturilor în guvernul statului australian New South Wales, şi-a părăsit funcţia după ce a fost prins mergând cu maşina de serviciu la un club de gay.

În decembrie anul trecut, ministrul sloven al dezvoltării regionale a petrecut o noapte în arest şi apoi a demisionat pentru că a fost surprins beat la volanul unei maşini guvernamentale.

Scandal a fost şi în Germania - ministrul Sănătăţii, Ulla Schmidt, a fost acuzată că şi-a dus fiul în vacanţă în Spania cu maşina de serviciu, în 2009. În ciuda insistenţelor, nu a demisionat şi a susţinut că a folosit maşina doar pentru întâlniri oficiale.

Premierul francez Francois Fillon a fost acuzat că ar fi călătorit la sârşitul anului trecut în Egipt împreună cu familia într-un avion guvernamental. Fillon a declarat, însă, că a achitat cursele pentru soţie şi cei cinci copii ai săi.

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc plimbare abuz functii
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close