Antena 3 CNN Externe Ce cadou inedit au primit parlamentarii ruși de Crăciun. Este ediție limitată

Ce cadou inedit au primit parlamentarii ruși de Crăciun. Este ediție limitată

Ce cadou inedit au primit parlamentarii ruși de Crăciun. Este ediție limitată
Sursa foto: Foto: kremlin.ru
29 Dec 2015   •   19:21

Un volum de 400 de pagini intitulat 'Cuvinte care schimbă lumea', conținând discursuri ale președintelui rus, Vladimir Putin, a apărut într-o ediție limitată de 1.500 de exemplare, care au fost distribuite drept cadou de Crăciun parlamentarilor, guvernatorilor și unor funcționari de rang înalt din întreaga Rusie, informează EFE marți, scrie Agerpres.

Tomul cu coperți albe pe care apare portretul președintelui rus, subintitulat 'Citate cheie din Vladimir Putin', este realizat de Anton Volodin, de la organizația de tineret Network, pro-Kremlin, scrie ziarul britanic 'The Guardian'. Cartea care reia 19 articole și discursuri ale lui Putin din perioada 2003-2015 va apărea pe piață în luna ianuarie la prețul de 800 de ruble (10 euro) și ar urma să fie tradusă și în limba engleză.

'Putin este un profet. Tot ce a spus el s-a îndeplinit. Dacă toate țările l-ar fi ascultat, am fi evitat multe tragedii, precum diferite războaie și sosirea a mii de refugiați în Europa', a declarat Volodin pentru EFE, opinând că 'dacă se analizează atent discursurile (liderului de la Kremlin), se constată că planurile sale și ale Rusiei sunt foarte clare'. De exemplu, afirmă el, 'Putin a avertizat asupra pericolului pe care îl reprezenta încălcarea statutului ONU și ignorarea Consiliului de Securitate, iar acum avem (gruparea) Statul Islamic și o situație intolerabilă în țări precum Siria, Libia sau Irak'.

'Nu este vorba despre propagandă' și nici de 'un cult al personalității', asigură activistul Network, organizație finanțată generos de Kremlin. Totodată, volumul nu este o colecție de citate ușor de memorat, ci o carte ideologică având ca scop evidențierea calităților lui Vladimir Putin de om de stat, 'unul dintre cei mai remarcabili din istoria Rusiei', explică Anton Volodin.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat luni jurnaliștilor că nu a auzit până atunci de respectiva culegere de texte și că nu știe cine s-ar afla în spatele publicării ei. Dar ziarul 'RBK' a relatat săptămâna trecută că adjunctul administrației prezidențiale Viaceslav Volodin ar fi condus o reuniune la Kremlin în cursul căreia a vorbit despre carte și ar fi afirmat că ea ar trebui să se găsească pe masa fiecărui politician din Rusia.

'Am decis să arătăm un exemplar celor de la administrația prezidențială și le-a plăcut atât de mult încât ne-au cerut mai multe cărți', a menționat Anton Volodin. El a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu relațiile pe care le-ar avea sau nu cu Viaceslav Volodin, dar a precizat că grupul său a furnizat Kremlinului o mie de exemplare din 'Cuvinte care schimbă lumea'.

'Până în prezent, toate reacțiile au fost exclusiv pozitive', a susținut Anton Volodin, cu toate că unele voci au comparat volumul cu cărțile lui Lenin și Stalin pe care funcționarii ruși erau obligați să le țină la vedere pe birourile lor.

 

×
Subiecte în articol: Crăciun
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close