Antena 3 CNN Externe Cel mai recent bilanţ al victimelor cutremurului din Pakistan. 328 de oameni au murit şi 450 au fost răniţi

Cel mai recent bilanţ al victimelor cutremurului din Pakistan. 328 de oameni au murit şi 450 au fost răniţi

Cel mai recent bilanţ al victimelor cutremurului din Pakistan. 328 de oameni au murit şi 450 au fost răniţi
Sursa foto: Foto: earthquake-report.com
de M.Z.    |    25 Sep 2013   •   18:15
Update 18.10 - Seismul care a avut loc marţ în  sud-vestul Pakistanului s-a soldat cu cel puţin 328 de morţi şi 450 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ furnizat miercuri de autorităţile locale, relatează AFP.

Cutremurul cu o magnitudine de 7,7 s-a produs în apropiere de oraşul Awaran, în provincia Balucistan, şi a fost resimţit până în India şi Iran.

Update 11.17
 - Cutremurul puternic care a afectat marţi o regiune săracă şi izolată în Pakistan s-a soldat cu cel puţin 238 morţi şi alte sute răniţi, iar sate întregi au fost devastate, au anunţat autorităţile, care se tem că bilanţul ar putea să crească, potrivit AFP.
 
"Un total de şase districte - Awaran, Kech, Gwadar, Panjgur, Chaghi et Khuzdar - şi o populaţie de peste 300.000 de persoane au fost afectate de cutremur", a declarat Jan Muhammad Baledi, un purtător de cuvânt al Guvernului provincial. 
 
Balucistanul este provincia cea mai mare, cea mai puţin populată şi cea mai săracă din Pakistan, dar bogată în resurse ca hidrocarburi şi minereuri.

Update 09.50
 - Cel puţin 208 oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 373 au fost răniţi în urma unui cutremur de 7,8 produs marţi în sud-vestul Pakistanului.  
 
Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, resimţite în aceeaşi regiune.
_________________________________

Ştirea iniţială 07.58
 

Cutremurul puternic care a afectat marţi o regiune săracă şi izolată în Pakistan
s-a soldat cu cel puţin 173 de morţi şi 300 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Seismul cu magnitudinea 7,8, care a avut loc în apropiere de oraşul Awaran, în provincia Balucistan (sud-vest), a distrus numeroase case şi a fost resimţit până în India şi Iranul vecine.
 
Directorul Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din provincie Abdul Latif Kakar a declarat că bilanţul a crescut în cursul nopţii de marţi spre miercuri de la 46 la 173 de morţi. 
 
Un oficial de rang înalt din provincie, Abdul Rasheed Baluch, a confirmat numărul victimelor, afirmând că se aşteaptă la creşterea bilanţului, după sosirea salvatorilor în zona sinistrată.
 
"Aproximativ 90% dintre casele din district au fost distruse. Aproape toate casele făcute din (cărămidă uscată de) pământ s-au prăbuşit", a declarat Baluch.
 
Balucistanul este provincia cea mai mare, cea mai puţin populată şi cea mai săracă din Pakistan, dar bogată în resurse ca hidrocarburi şi minereuri.
 
Această provincie este devastată de violenţe împotriva minorităţii musulmane şiite, atacuri ale talibanilor şi lupte între rebeli secesionişti din cadrul Armatei de eliberare a Balucistanului şi forţe guvernamentale.

 

×
Subiecte în articol: cutremur seism
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close