Antena 3 CNN Externe Cel mai scund om din lume, un tânăr nepalez care măsoară 65,5 centimetri

Cel mai scund om din lume, un tânăr nepalez care măsoară 65,5 centimetri

Cel mai scund om din lume, un tânăr nepalez care măsoară 65,5 centimetri
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
14 Oct 2010   •   10:57

Un adolescent din Nepal a intrat, joi, în Cartea Recordurilor, chiar la împlinirea vârstei de 18 ani, fiind declarat cel mai scund om din lume, relatează AFP.

Khagendra Thapa Magar măsoară doar 65.5 centimetri în înălţime şi cântăreşte 5,5 kilograme. El a preluat ?ştafeta? de la Edward "Nino" Hernandez (24 de ani) din Columbia, precedentul deţinător al recordului, care este mai înalt cu doar 5 centimetri.

O echipă a Guiness World Records s-a întâlnit cu Magar în această săptămână, şi i-au efectuat un control amănunţit pentru a putea omologa recordul. Întâlnirea a avut loc în pitorescu oraş Himalayan Pokhara, situat în centrul Nepalului, în apropierea satului unde a copilărit Khagendra Thapa Magar.

?Un tânăr de 18 ani din Nepal a fost declarat azi cel mai scund om din lume de către specialiştii Guinness World Records, care au zburat până în această ţară pentru a-l măsura?, se arată într-un comunicat al organizaţiei cu sediul la Londra.

?La 65,5 centimetri, Khagendra Thapa Magar a fost recunoscut oficial ca cel mai scund om din lume, furându-i titlul lui Edward 'Nino' Hernandez, de 24 de ani, din Columbia, care a deţinut recordul timp de cinci săptămâni?.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: nepal Cartea Recordurilor
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close