Antena 3 CNN Externe CEO-ul Netflix face o donație impresionantă pentru a sprijini educaţia universitară a studenţilor de culoare

CEO-ul Netflix face o donație impresionantă pentru a sprijini educaţia universitară a studenţilor de culoare

Cofondatorul și CEO-ul companiei Netflix, Reed Hastings, a anunțat că va dona, alături de soția lui, Patty Quillin, suma de 120 de milioane de dolari pentru universitățile în care învață studenții de culoare.

CEO-ul Netflix face o donație impresionantă pentru a sprijini educaţia universitară a studenţilor de culoare
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    18 Iun 2020   •   21:10

"Amândoi am beneficiat de privilegiul unei educaţii frumoase şi vrem să ajutăm mai mulţi studenţi, în special studenţi de culoare, să aibă parte la rândul lor de acelaşi început excelent în viaţă", au declarat cei doi, potrivit AFP.

Banii vor ajunge la două universități din Atlanta - Spelman şi Morehouse College - şi United Negro College Fund.

Aceste universităţi "au rezultate spectaculoase şi, totuşi, sunt dezavantajate prin prisma donaţiilor financiare primite. Capitalurile 'albe' sunt în general atribuite într-o manieră predominantă unor instituţii 'albe', fapt care perpetuează separarea capitalurilor", au spus cei doi soţi americani.

Decizia celor doi vine într-o perioadă în care, de săptămâni întregi sute de oameni protestează în SUA față de practicarea rasismului și violența Poliției. 

Totul a început după ce afro-americanul George Floyd, ale cărui ultime cuvinte au fost "Nu pot să respir", a murit luna trecută în Minneapolis, după ce un polițist alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât minute întregi. Ultimele clipe din viața lui au fost filmate de martori cu telefoanele mobile.

De asemenea, sute de oameni au ieșit în stradă să protesteze în această perioadă și în mai multe state din Europa, în plină pandemie de coronavirus.

Mai multe companii mari și-au oferit sprijinul pentru mişcarea "Black Live Matter". Grupul Apple, spre exemplu, a lansat recent o iniţiativă de 100 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva rasismului sistemic. La rândul său, Google va dona 275 de milioane de dolari pentru a îi ajuta pe artiştii de culoare pe YouTube, pentru a participa la finanţarea micilor companii deţinute de afro-americani şi pentru alte proiecte ce vizează susţinerea comunităţii de culoare.

×
Subiecte în articol: Reed Hastings
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close