Antena 3 CNN Externe China. Student condamnat la moarte pentru că a ucis victima unui accident de circulaţie

China. Student condamnat la moarte pentru că a ucis victima unui accident de circulaţie

China. Student condamnat la moarte pentru că a ucis victima unui accident de circulaţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Apr 2011   •   14:30

Un student din China a fost condamnat la moarte ca urmare a uciderii unei ospătăriţe pentru a acoperi un accident de circulaţie de la care a fugit, informează Reuters.

Opinia publică din China este foarte interesată de cazuri de genul acestuia, în special din cauza unei diferenţieri majore între oamenii din clasa socială înstărită şi celelalte segmente de populaţie în faţa Justiţiei.

China se confruntă cu multe controverse publice, care apar pe marginea cazurilor în care persoane înstărite au sfidat autorităţile primind verdicte favorabile din partea judecătorilor.

În acest caz, Yao Jiaxin, a recunoscut că a a ucis o tânără de 26 de ani, pentru a nu o lăsa pe aceasta să se ducă la poliţie să raporteze un accident de circulaţie în care a fost implicat.

Tribunalul l-a sancţionat pe student cu o amendă de 7.000 de dolari imediat după ce acesta s-a predat, la două zile după crimă. Tânărul a declarat atunci că îi era frică de faptul că "fata de la ţară" ar fi fost dificil de controlat şi ar fi cerut foarte mult pentru a nu merge la poliţie.

Curtea l-a găsit vinovat pe tânăr şi l-a condamnat la moarte, motivând că acţiunea acestuia a fost extrem de crudă iar consecinţele vor fi extrem de serioase.

Mass media chineză a urmărit în detaliu desfăşurarea evenimentelor în acest caz, iar discuţiile din mediul on-line au fost captivate de evoluţia acestuia, majoritatea opiniilor fiind critice la adresa tânărului şi a autorităţilor. În China, Internetul a devenit un barometru al opiniei publice pentru autorităţi, multe decizii din Justiţie fiind rejudecate în urma observării reacţiei publicului.

×
Subiecte în articol: China internet
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close