Antena 3 CNN Externe Cinci familii de români din Spania l-au dat în judecată pe primar, acuzându-l de rasism

Cinci familii de români din Spania l-au dat în judecată pe primar, acuzându-l de rasism

Cinci familii de români din Spania l-au dat în judecată pe primar, acuzându-l de rasism
Sursa foto: Foto: eldiario.es
de M.Z.    |    24 Mai 2014   •   23:54

Cinci familii de români se luptă în justiţie în Spania cu un primar din această ţară pe care-l acuză de rasism. Românii l-au dat în judecată pe edilul din Sestao, după ce acesta a făcut remarci rasiste.

Dovada românilor a fost o înregistrare audio, în care primarul le spune că "toate gunoaiele" vor pleca din oraş. Aspru criticat de opinia publică, primarul spaniol şi-a cerut scuze.

Procesul intentat de români primarului oraşului Sestao a început zilele trecute, dar conflictul e vechi de mai bine de un an. Cele cinci familii se plâng că edilul Josu Bergara refuză să le acorde rezidenţă, şi asta pentru că sunt imigranţi români. Reclamanţii susţin că se simt marginalizaţi, din cauza deciziilor primarului.

Ca dovadă că edilul din Sestao nu i-ar avea la suflet pe imigranţii români, cele cinci familii au prezentat la proces şi o înregistrare audio, din iunie anul trecut, dintr-o şedinţă de la primărie. În înregistrare, primarul face remarci dure la adresa imigranţilor.

Înregistrarea a ajuns şi în presă, iar declaraţiile primarului i-au surprins pe spanioli.

Ajuns într-o postură neplăcută, primarul şi-a prezentat scuze în public, ba chiar a avut o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiilor de imigranţi, pentru a arăta că nu este ostil străinilor.



×
Subiecte în articol: Spania rasism
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close