Antena 3 CNN Externe Un comandant român de navă beat a provocat haos pe Dunăre, în Germania | A navigat în zig-zag şi a naufragiat de două ori

Un comandant român de navă beat a provocat haos pe Dunăre, în Germania | A navigat în zig-zag şi a naufragiat de două ori

Haos provocat de un căpitan român băut bine, pe Dunăre, în Germania. Nava pe care acesta o pilota mergea în zig-zag și chiar a naufragiat de două ori. Autoritățile germane s-au sesizat și au trimis acolo o echipă de control. Așa s-a aflat că românul era aproape de comă alcoolică.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   10:46

Nava a atras atenția având în vedere modul atipic de a conduce. Inițial, comandantul a lovit cu nava malul stâng, dar a reușit să o redreseze și să-și continue drumul. La scurt timp după acest eveniment, vasul a deviat din nou de la curs și s-a ciocnit de malul drept. 

O navă de marfă care naviga în spate a venit în ajutor celei împotmolite și a tras-o înapoi la șenal. Echipajul a observat comandantul navei sub pavilion românesc că se afla sub influența alcoolului și l-a împiedicat să continue călătoria. Nava împotmolită a fost adusă la ecluză.

Comandantul navei a fost preluat de către ofițerii de poliție care l-au testat. Rezultatul alcolemiei a fost de 2,3 la mie. Acesta a fost nevoit să plătească un depozit de garanție și a fost împiedicat să-și continue călătoria. 

Autoritățile competente nu au stabilit până în acest moment dacă au fost sau nu înregistrate daune la mal. 

×
Subiecte în articol: capitan beat Dunare naufragiu Germania
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close