Antena 3 CNN Externe Atac cu rachete lansate din Iran în apropierea consulatului SUA din nordul Irakului

Atac cu rachete lansate din Iran în apropierea consulatului SUA din nordul Irakului

Un atac cu rachete lansate în cursul nopții trecute din Iran ar fi vizat consulatul Statelor Unite din nordul Irakului. Rachetele au aterizat în apropierea consulatului și nu ar fi fost înregistrate victime, potrivit primelor informații.

Atac cu rachete lansate din Iran în apropierea consulatului SUA din nordul Irakului
de Adelina Miron    |    13 Mar 2022   •   08:11

În jur de 12 rachete balistice au lovit capitala regională kurdă din nordul Irakului, Erbil, unele rapoarte sugerând că mai multe au aterizat în apropierea clădirii consulatului american.

Canalul de televiziune Kurdistan24, al cărui studio este situat în apropierea consulatului SUA, a transmis imagini din studio la scurt timp după atac, arătând bucăți de sticlă spartă și resturi pe podeaua, transmite AP.

Un oficial american a declarat că rachetele au fost lansate din Iran duminică dimineață, dar nu au existat rapoarte privind victime, potrivit The Guardian.

Oficialii din Irak și SUA au oferit informații diferite în privința daunelor. Un oficial american a spus că nu s-au înregistrat pagube și victime la nicio instalație guvernamentală americană și că nu există niciun indiciu că ținta ar fi fost clădirea consulatului, care este nouă și în prezent neocupată.

Un oficial irakian din Bagdad a spus inițial că mai multe rachete au lovit consulatul și că acesta a fost ținta atacului. Mai târziu, Lawk Ghafari, șeful biroului de presă externă al Kurdistanului, a declarat că niciuna dintre rachete nu a lovit instalația americană, dar că zonele din jurul complexului au fost lovite, relatează The Guardian.

 

×
Subiecte în articol: Irak SUA rachete Iran
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close