Antena 3 CNN Externe Continuă operaţiunile de salvare după cutremurul din China: Peste 20.000 de persoane participă la ajutorarea victimelor

Continuă operaţiunile de salvare după cutremurul din China: Peste 20.000 de persoane participă la ajutorarea victimelor

Continuă operaţiunile de salvare după cutremurul din China: Peste 20.000 de persoane participă la ajutorarea victimelor
de M.T.    |    22 Apr 2013   •   18:00

Peste 22.000 de membri ai echipelor de salvare, printre care 17.000 de militari şi poliţişti, acţionau luni pentru a veni în ajutorul persoanelor care au avut de suferit în urma recentului cutremur din regiunea chineză Sichuan, potrivit AFP şi EFE, citate de Agerpres.

După mai bine de 48 de ore de la producerea seismului cu magnitudinea de 6,6, bilanţul a ajuns la cel puţin 188 de morţi, 25 de persoane dispărute şi aproape 11.500 de răniţi.

De asemenea, aproximativ 17.000 de familii şi-au pierdut locuinţele, potrivit biroului pentru probleme sociale din Sichuan, una dintre regiunile cu cel mai mare număr de locuitori.

Peste 2.000 de replici seismice, cea mai violentă cu o magnitudine de 5,4, s-au produs începând de sâmbătă dimineaţă. În contextul în care în zonă sunt aşteptate ploi, îngrijorarea creşte, condiţiile din Sichuan putându-se agrava.

Situaţia este oricum una dificilă, la peste două zile după cutremur, în unele locuri neputându-se ajunge decât mergând pe jos.

Premierul Li Keqiang s-a întors duminică la Beijing, după ce sâmbătă a condus operaţiunile şi a rămas în zona afectată.

Pe Weibo, o reţea socială chineză asemănătoare twitter-ului, primul ministru a fost copleşit de mesaje de sprijin, cu mii de promisiuni de donaţii în bani sau materiale, individuale sau din partea unor întreprinderi, de stat sau private.

Guvernul chinez a acceptat ajutorul Rusiei, care a trimis 198 de persoane. După cum a informat luni agenţia Xinhua, echipele ruse au ajuns la prânz în regiune şi s-au deplasat imediat la Yaan, zona cel mai grav afectată de cutremur.

Sosirea echipelor din Rusia a avut loc după ce, duminică, Ministerul Afacerilor Externe chinez a informat că refuzase oferte internaţionale de ajutor, considerând că situaţia nu necesita asistenţă din partea altor ţări.


×
Subiecte în articol: China cutremur seism
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close