Antena 3 CNN Externe Corupţia continuă să facă ravagii. Peste jumătate din populaţia lumii crede că fenomenul s-a agravat

Corupţia continuă să facă ravagii. Peste jumătate din populaţia lumii crede că fenomenul s-a agravat

Corupţia continuă să facă ravagii. Peste jumătate din populaţia lumii crede că fenomenul s-a agravat
de S.T.    |    09 Iul 2013   •   09:33

Mai mult de o persoană din două (53%) din lume consideră că în doi ani corupţia s-a agravat, conform unui raport al organizaţiei Transparency International.

În ultimul an, 27% dintre persoanele intervievate pentru acest barometru mondial al corupţiei afirmă că au fost nevoite să plătească mită pentru a avea acces la unele servicii publice sau unele instituţii.

"Statele trebuie să trateze cu seriozitate vocile care se ridică împotriva corupţiei şi să întreprindă activităţi concrete pentru favorizarea transparenţei şi pentru a incita administraţia să dea socoteală cetăţenilor", avertizează Huguette Labelle, preşedinta Transparency International, citată într-un comunicat publicat la Berlin, la sediul organizaţiei neguvernamentale.

Ancheta a fost realizată pe un eşantion format din 114.000 de persoane în 107 ţări.

În 51 de ţări, partidele politice sunt considerate cele mai corupte şi 55% dintre persoanele intervievate cred că acţiunea Guvernului se supune intereselor particulare.

Organizaţia neguvernamentală publică în fiecare an un clasament al percepţiei corupţiei în lume.

×
Subiecte în articol: coruptie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close