Antena 3 CNN Externe Criminalul soţiei şi fiicei unui român, prins după 28 de ani de la dublul asasinat din Franţa

Criminalul soţiei şi fiicei unui român, prins după 28 de ani de la dublul asasinat din Franţa

Criminalul soţiei şi fiicei unui român a fost prins după 28 de ani de la comiterea dublului assainat care a şocat comunitatea din Grenoble, Franţa.

Criminalul soţiei şi fiicei unui român, prins după 28 de ani de la dublul asasinat din Franţa
Sursa foto: Twitter / Eric VAILLANT procureur de Grenoble
de Alin Tarnovschi    |    20 Iun 2021   •   11:55

Anchetatorii din Grenoble au avut nevoie de aproape trei decenii pentru a-l prinde pe criminalul soţiei şi fiicei unui român, iar cu ajutorul tehnologiei, procurorii au descoperit identitatea celui care le-a ucis pe Michele Marinescu (43 de ani) şi Christine Marinescu (13 ani).

Dublul asasinat, care s-a produs în zona Sassenage din Grenoble, în sud-estul Franţei, a avut loc pe 7 ianuarie 1993. În realitate, data este cea la care trupurile neînsufleţite ale celor două femei, mamă şi fiică, au fost găsite.

Michele Marinescu fusese înjunghiată în zona gâtului şi a fost găsită moartă în camera ei, în timp ce fiica ei, Christine, în vârstă de 13 ani, fusese violată şi înjunghiată în zona gâtului, în camera ei.

Pe pantalonii fetiţei, anchetatorii au găsit inclusiv urme de spermă, însă la acea vreme tehnologia nu era avansată, iar expertizele de tip ADN nu erau la îndemâna anchetatorilor.

Soţul, respectiv tatăl victimelor, suspect principal în dublul asasinat, dar cu alibi puternic

În lunile şi anii ce au urmat, ancheta procurorilor din Grenoble a bătut pasul pe loc, în ciuda faptului că cinci anchetatori au preluat cazul şi au făcut zeci de expertize şi au audiat sute de martori.

Marian Marinescu, soţul lui Michele şi tatăl lui Christine, la momentul crimei în vârstă de 44 de ani, a avut un alibi puternic. El a fost plecat în România înainte şi după crimă, lucru confirmat de oamenii care l-au văzut în ţară, acolo unde se afla împreună cu fiul său în vârstă de 7 ani.

Anchetatorii au făcut verificări şi au descoperit că românul a avut suficient timp să plece din România, să comită dublul asasinat şi apoi să se întoarcă în România şi să îşi continue viaţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În urmă cu câteva zile, procurorul Eric Vaillant, cel care se ocupă de caz începând cu anul 2018, atunci când dosarul a fost redeschis, a anunţat că asasinul a fost identificat în baza probelor ADN, dar şi a probelor strânse la dosar de-a lungul anilor.

Criminalul a fost prins cu ajutorul probelor ADN lăsate pe pantalonii fetiţei.

Probele recoltate în anul 1993, cu ocazia cercetărilor efectuate la locul crimelor, au fost analizate acum, iar acestea au arătat că sperma de pe pantalonii fetiţei de 13 ani aparţine lui Marian Marinescu, chiar tatăl fetiţei.

Astăzi în vârstă de 72 de ani, Marinescu a fost arestat, iar singura reacţia a lui a fost că "nu îşi aminteşte" să fi comis cele două crimei.

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close