Antena 3 CNN Externe Criza politică în Marea Britanie | Doi membri importanți ai guvernului demisionează | Și-au publicat demisiile pe Twitter

Criza politică în Marea Britanie | Doi membri importanți ai guvernului demisionează | Și-au publicat demisiile pe Twitter

Ministrul Finanțelor, Rishi Sunak și secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, au demisionat din guvernul Regatului Unit, într-o lovitură dublă pentru Boris Johnson, care a stârnit furia în Partidul său Conservator.

Criza politică în Marea Britanie | Doi membri importanți ai guvernului demisionează | Și-au publicat demisiile pe Twitter
Sursa foto: Alberto Pezzali-WPA Pool/Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2022   •   20:49

Sunak a spus într-o scrisoare către prim-ministru marți că „nu putem continua așa”, în timp ce Javid i-a spus lui Johnson că și-a pierdut încrederea în el. Ambii bărbați și-au publicat scrisorile de demisie pe Twitter.

„Publicul se așteaptă pe bună dreptate ca guvernul să fie condus corect, competent și serios”, a scris Sunak. „Cred pentru aceste standarde merită să luptăm și de aceea îmi dau demisia.”

Demisiile a doi dintre cei mai înalți miniștri au venit exact în momentul în care Johnson a recunoscut că a fost o „greșeală” să îl promoveze pe Chris Pincher în februarie - la doi ani după ce i s-a comunicat o plângere împotriva deputatului conservator.

Pincher a demisionat săptămâna trecută din funcția de agent guvernamental, atunci când ziarul Sun a susținut că a agresat doi bărbați.

„Cred că a fost o greșeală și îmi cer scuze pentru asta”, a spus Johnson despre promovarea lui Pincher. „În retrospectivă, a fost un lucru greșit. Vreau să fie  absolut clar că nu e loc în acest guvern pentru cineva care este prădător sau care abuzează de poziția sa de putere.”

Dar scuzele au venit prea târziu pentru Sunak și Javid, după o zi febrilă petrecută la Westminster în care parlamentarii conservatori au cerut Guvernului să-l înlăture pe Johnson.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie guvern demisie
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close