Antena 3 CNN Externe Cu leoaica la doctor. Felină operată de cataractă la Braşov

Cu leoaica la doctor. Felină operată de cataractă la Braşov

Cu leoaica la doctor. Felină operată de cataractă la Braşov
17 Oct 2008   •   19:53

O leoaică încarcerată la Zoo Buhuşi, a fost operată astăzi la Braşov. Din păcate, pentru a-i salva viaţa, echipa de medici a fost nevoită să îi extirpe ochiul bolnav de glaucom.
O echipă de medici din Marea Britanie a venit special pentru a efectua această operaţie, pentru care animalul a fost nevoit să aştepte cinci ani. Potrivit medicilor, ochiul s-a îmbolnăvit în urma unei lovituri. E greu de spus, după atâta vreme dacă a fost bătută sau dacă s-a lovit singură. Preţ de aproape două ore, medicii şi asistenţii au monitorizat starea leoaicei. Au fost atenţi la fiecare detaliu pentru ca nimic să nu îi pună viaţa în pericol. Medicii spun că operaţia a fost un succes, luând în considerare starea în care se afla.
Pentru leoaică, urmează zile întregi de tratamente de recuperare, însă medicii spun că acum a scăpat de dureri şi va fi bine, cu toate că va trebui să trăiască cu un singur ochi. După o perioadă de vindecare, pe care o va petrece la Braşov, leoaica va fi trimisă în Africa de Sud, datorită unei fundaţii din Marea Britanie, care a suportat şi costurile operaţiei.
În mod normal, nu ar fi trebuit să se ajungă aici dacă cineva ar fi cerut la timp ajutorul unui medic. În aceeaşi situaţie se află sute de animale din România, însă grădinile zoologice abia dacă au bani să le procure hrană.
Observator

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close