Antena 3 CNN Externe Cursă cu feribotul între Bulgaria şi România, inaugurată în octombrie

Cursă cu feribotul între Bulgaria şi România, inaugurată în octombrie

Cursă cu feribotul între Bulgaria şi România, inaugurată în octombrie
Sursa foto: Dunare
17 Aug 2009   •   11:01

O nouă linie de feribot pe Dunăre care va lega Turnu Măgurele de Nikopol urmează să fie lansată în octombrie. Anunţul a fost făcut de primarul localităţii Nikopol, Valerii Jelazkov, informează Sofia Echo.

"Suntem pregătiţi să lansăm feribotul imediat ce drumul Nikopol-Plevna va fi finalizat", a spus primarul. Acesta a mai menţionat că autorităţile mai au de finalizat zece kilometri din acest drum. Lucrările for fi terminate la finalul lunii septembrie, iar lansarea liniei de feriboturi a fost programată la începutul lunii octombrie.

Valerii Jelazkov a participat la cursa de probă între Nikopol şi Turnu Măgurele. Cursa cu feribotul va dura între opt şi zece minute. Cele două feriboturi vor efectua 12 curse în ambele sensuri, în fiecare zi. Şase vehicule grele şi 30 de vehicule uşoare vor putea fi transportate de la un mal la altul.

Cheltuielile totale ale proiectului se ridică la cinci milioane de euro. Lucrările la noua linie de feriboturi au fost începute în 2005, fiind întrerupte de mai multe ori.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dunare Bulgaria România
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close