Antena 3 CNN Externe Cutremur de 5.3 în Italia

Cutremur de 5.3 în Italia

Cutremur de 5.3 în Italia
18 Ian 2017   •   11:36

Un cutremur cu magnitudinea de 5.3 s-a produs miercuri în centrul Italiei. Seismul a avut loc la ora locală 10.25, la o adâncime de doar 10 km. Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost Ascoli Piceno (29 km) şi L'Aquila (36 km), potrivit EMSC.

Cutremurul s-a resimţit şi la Roma, scrie Independent.

sursa: INGV.it

Mişcarea seismică s-a resimţit în regiunile Lazio, Abruzzo şi Marche, deja lovite de o serie de seime în august şi octombrie, precum şi la Roma. Epicentrul pare să se afle în aceeaşi zonă în care s-a produs cutremurul devastator din 24 august care a provocat 298 de decese şi cele din 30 octombrie care s-au soldat doar cu pagube materiale, potrivit Agerpres.

Seismologii au atras atenția atunci că mai multe cutremure vor avea loc în centrul Italiei. De altfel, nuanța folosită de aceștia a fost de “seisme devastatoare''. Potrivit specialiștilor, s-a declanșat un mecanism care va atrage după sine noi mișcări telurice.

“Având în vedere ce am descoperit despre aceste cutemure, sunt șanse reale ca regiunea să fie din nou lovită de un cutremur puternic în viitorul apropiat”, a explicat Richard Walters, un conferențiar de la Universitatea din Durham.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close