Antena 3 CNN Externe Cutremurul puternic care a zguduit Turcia a fost urmat de şapte replici

Cutremurul puternic care a zguduit Turcia a fost urmat de şapte replici

Cutremurul puternic care a zguduit Turcia a fost urmat de şapte replici
28 Dec 2013   •   21:54

Un cutremur violent s-a produs în Turcia, în largul coastelor Antalyei. Seismul de 6 pe scara Richter a fost resimţit serios pe continent, într-o zonă intens frecventată şi de turiştii români. Cutremurul a fost urmat de numeroase replici, iar cea mai puternică a avut magnitudinea de 3. Seismologii turci avertizează însă că ar putea urma replici mai puternice, chiar şi de 5 pe Richter. Deocamdată, nu sunt informaţii despre eventuale victime ori pagube materiale.

Cutremurul s-a produs la ora 17 şi 21 de minute, au anunţat seismologii turci. Epicentrul a fost localizat în Marea Mediterană, la o adâncime de 43 de kilometri. Seismul a fost resimţit însă puternic pe continent.

Televiziunile turce au prezentat imagini filmate imediat după seism, în Antalya, o destinaţie de vacanţă preferată şi de mulţi turişti români. Mişcarea telurică a scos în stradă zeci de oameni. Panica a fost însă de scurtă durată, a precizat presa turcă.

Cutremurul a fost resimţit însă şi în alte regiuni ale Turciei, dar şi în Cipru. În mai puţin de o oră, a fost urmat de şapte replici. Serviciile de urgenţă şi-au pus echipele imediat în alertă, pentru a interveni, în caz de necesitate.

Turcia se află într-o zonă seismică extrem de activă. Numeroase cutremure s-au produs în această zonă, în ultimii ani. În 2011, un seism cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a provocat moartea a peste 600 de oameni.

×
Subiecte în articol: cutremur seism cutremur Turcia
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close