Antena 3 CNN Externe Daca sfidarea Syrizei a parut dezarmanta, Podemos este si mai si! La ce sa se astepte Spania la alegerile din decembrie

Daca sfidarea Syrizei a parut dezarmanta, Podemos este si mai si! La ce sa se astepte Spania la alegerile din decembrie

Daca sfidarea Syrizei a parut dezarmanta, Podemos este si mai si! La ce sa se astepte Spania la alegerile din decembrie
07 Iul 2015   •   16:09

In sase luni de cand a castigat alegerile parlamentare, partidul de extrema stanga Syriza a reusit sa rastoarne Grecia cu susul in jos. Guvernul Tsipras s-a certat cu creditorii, a dus tara pe buza falimentului, nu si-a onorat datoriile externe, a impus controlul capitalului, bancile sunt inchise iar finantarea tarii e la fel de solida precum un fir de par. De la o tara care la sfarsitul lui 2014 arata semne de insanatosire economica, Grecia a fost transformata de Syriza intr-un stat esuat, fara viitor.

Dar, la orizont se prefigureaza o miscare de Stanga mult mai periculoasa decat Syriza, si aceasta intr-o tara Mediteraneana mult mai mare si mai importanta decat Grecia. Este vorba despre Spania, cea de-a patra economie a zonei euro si despre Podemos, un partid nascut dintr-o serie de miscari de tip “Occupy” si care, la alegerile locale, a castigat batalia electorata in cele mai mari orase ale tarii.

Citeste mai multe despre planul celor de la Podemos pentru Spania

×
Subiecte în articol: Spania Grecia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close